Politika

Tápai Péter Szeged költségvetéséről: 90 százalékban egy politikai lózung!

Tápai Péter Szeged költségvetéséről: 90 százalékban egy politikai lózung!

2023. február 8., szerda
Tápai Péter Szeged költségvetéséről: 90 százalékban egy politikai lózung!

A baloldali többség hat igen és három tartózkodás mellett elfogadta a pénzügyi bizottság Szeged város 2023-as költségvetését, amelyről február 17-én tárgyal és szavaz a közgyűlés. Tápai Péter a bizottság elnöke lapunknak elmondta aggályait a költségvetéssel kapcsolatban.

Mint azt megírtuk, város idei költségvetési tervezetéhez 20 oldalas szöveges leírást készített Botka László polgármester. A dokumentumban a kormány hosszas kritizálása és hibáztatása mellett leírta, hogy mely területekre mennyit költene Szeged idén.

A pénzügyi bizottság baloldali többsége elfogadta a benyújtott költségvetést, így a következő közgyűlésen szavaznak majd erről is a képviselők.

„Ez a költségvetés 90 százalékban egy politikai lózung: nem arról beszélnek benne, hogyan fejlesztenék a várost, csak panaszkodnak, hogy milyen probléma van.” – kezdte lapunknak Tápai Péter.

Tisztán látszik a baloldali városvezetés tehetetlensége és az elhibázott várospolitika. Ma már nem tudnak a saját maguk által megteremtett bevételekre támaszkodni, ezért a kormányt okolják. Ismerjük a mondást: a baloldal mindig kifogy a mások pénzéből. Botkáék most is arra számítanak, hogy valaki finanszírozza majd

AZ ELMÚLT ESZTENDŐK ELHIBÁZOTT VÁROSVEZETÉSÉBŐL KELETKEZŐ FORRÁSHIÁNYT. GONDOLJUNK CSAK ARRA, HOGY TÍZ ÉVEN KERESZTÜL JAVASOLTUK A KÖZVILÁGÍTÁS LEDES IZZÓKRA történő cseréjét, de rejtélyes oknál fogva akkor ezt nem támogatták. MOST VISZONT MEG A FEJLESZTÉSRE NINCS PÉNZ, ÍGY MARAD A MAGAS ÁRAMSZÁMLA ÉS A SIRÁNKOZÁS!

– fogalmazott a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság elnöke.

Hozzátette, szerinte számos vidéki nagyvárossal szemben Szeged az elmúlt 12 évben semmit nem tett azért, hogy számottevő ipar települjön a városba és ezzel együtt növeljék a helyi adót, amiből jutna elegendő forrás a városnak.

Tápai Péter megjegyezte, a bizottsági ülésen Kovács Tamás alpolgármester megemlítette, hogy a covid utáni helyreállítási EU-s pénzeket még mindig nem folyósították Magyarország számára, arról azonban nem beszélt a feltett kérdés ellenére sem, hogy hány baloldali képviselő állt ki a magyarok pénze mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.