Politika

Orbán Viktor: Európa nagy veszélyben van, sürgősen cselekedni kell!

Orbán Viktor: Európa nagy veszélyben van, sürgősen cselekedni kell!

2023. február 11., szombat
Orbán Viktor: Európa nagy veszélyben van, sürgősen cselekedni kell!

Az uniós kormányfők üléséről számolt be videoüzenetében Orbán Viktor. A miniszterelnök kifejtette: ma hajnali háromkor ért véget az európai miniszterelnökök tanácskozása. Azért tartott ilyen sokáig, mert a migráció kérdését kellett megtárgyalnunk - tette hozzá. 

A kormányfő elmondta: 

a nyomás nő, lassan elviselhetetlenné válik, immár a nyugati országok számára is. Nem lehet tovább elodázni, szembe kellett nézni a helyzettel, és világosan ki kellett mondani, hogy Európa nagy veszélyben van, sürgősen cselekedni kell. 

Ebben a tagállamok egyet is értettek a miniszterelnök szerint, aki hozzátette: a kérdés most már csak az, hogy a bizottságban ülő brüsszeli bürokraták is megértik-e hogy azonnal cselekedni kell. Például 

a Magyarországgal szembeni jogi eljárásokat fel kell függeszteni vagy vissza kell vonni, illetve támogatni kell a tagállamokat, köztük Magyarországot is, hogy kerítést építsenek és megerősítsék határvédelmüket.  Ezen múlik Európa jövője

  - jelentette ki Orbán Viktor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.