Politika

Orbán Viktor: Beadtuk a vakcinát az infláció ellen

Orbán Viktor: Beadtuk a vakcinát az infláció ellen

2023. január 27., péntek
Orbán Viktor: Beadtuk a vakcinát az infláció ellen

A kormányfő a Kossuth Rádióban arról is beszélt, 1,6 millió kitöltött konzultációs ív pont elég.

A kormányfő először arról beszélt: a németek eleinte ,,azt mondták: csak sisakokat adnak", nem küldenek olyan eszközöket, ami az élet kioltására alkalmas. ,,Már a harckocsiknál járunk. Ha az ember nem jelöli ki egy konfliktusban a határait, belesodródik" - mondta.

Visszutalt, hogy a német külügyminiszter arról beszélt, az Unió hadat visel Oroszország ellen. Mint mondta, ez nem a nyilatkozatokon múlik, ezért a mondatnak nincs értelme. Hozzátette, ha valaki fegyvert küld, az azt mond, amit akar, mert már benne van a háborúban.

- Ha az ellenzék győzött volna a 2022-es választáson akkor mi is elküldtük volna a tankjainkat, és mi is nyakig benne lennénk a háborúban, mint fegyverszállító felek - szögezte le.

A miniszterelnök a nemzeti konzultációról is beszélt. Szerinte 2010-ben is szembesültek már azokkal a dilemmákkal, mint most: a kormány folyamatos többségi támogatása akkor is kulcsfontosságú volt. Szerinte ,,nagy komoly demokratikus teljesítmény", hogy a legfontosabb kérdésekről megkérdezik az embereket. Hozzátette, aki nem élt a kitöltés lehetőségével, az ,,rábízta a dolgot a többiekre". - Pontosan elegendő ez az 1,4 millió ember ahhoz, hogy értsük, mit akarnak a magyarok - mondta.

Hozzátette: szerinte a nemzeti konzultáció egy hungarikum.

Orbán Viktor arról is beszélt, szerinte z utóbbi hónapok legfőbb tanúsága az volt, hogy nemcsak dollárbaloldal, hanem dollármédia is létezik. Hozzátette ,,ideje, hogy ezzel szembesüljünk mindannyian", ez pedig meglátása szerint a baloldali szavazóknak sem árt, ahogy a jobboldalnak sem, mert bizonyos kérdésekben a két oldal együttműködhetne.

A kormányfő arról is beszélt: beadták az infláció ellen a vakcinát. Úgy fogalmazott, szeptemberben fog csökkenni az inflációs láz, az év végére pedig egyszámjegyű lesz. Kiemelte: ,,az inflációt nem nézni kell, hanem tenni kell ellene".

Azt is hozzátette, hogy a kormány és a jegybank összehangoltan dolgoznak azon, hogy az infláció csökkenjen, ennek eredményét pedig az emberek is látni fogják a következő hónapokban.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.