Politika

Novák Katalin: békepártiak vagyunk, nem akarunk háborút

Novák Katalin: békepártiak vagyunk, nem akarunk háborút

2022. december 10., szombat
Novák Katalin: békepártiak vagyunk, nem akarunk háborút

Mi, magyarok békepártiak vagyunk, nem akarunk háborút, békét szeretnénk otthonainkban, országunkban, határainkon

- hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök szombaton az iraki Erbíl katonai táborában, ahol magyar katonákkal találkozott.Novák Katalint a Camp Singara táborban Hraska Gábor alezredes, kontingensparancsnok fogadta.

Az államfő - tolmácsolva a magyar emberek tiszteletét és háláját -kiemelte: sötét felhők gyülekeznek felettünk, immár 10 hónapja tart Ukrajnában a háború. Felhívta a figyelmet az eszkaláció veszélyére, valamint arra, hogy a béke biztosításához és megőrzéséhez szükségünk van a magyar honvédekre.

Szükségünk van a szolgálatukra, olyan haderőre van szükség, amely képes megvédeni a magyarokat és Magyarországot

- hangsúlyozta Novák Katalin.

Hozzátette: olyan honvédekre van szükség, akik tapasztalatot szereznek, akiknek nemcsak elméleti, hanem gyakorlati tudása is van, és akinek a tapasztalatát, képzettségét saját hazánk védelme érdekében is tudjuk hasznosítani. Novák Katalin szólt arról is, hogy közös ellenségünk a nemzetközi terrorizmus, "és önök a nemzetközi terrorizmus ellen harcolnak itt, a Kurdisztáni Régióban is".

A magyar emberek büszkék önökre, ott vannak, ahol szükség van önökre

- hangsúlyozta Novák Katalin.

A katonákat köszöntötte Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki 2014-ben már járt Bagdadban és Erbílben is.

A köztársasági elnök a magyar katonáknál tett látogatása előtt a magyar támogatással létrejött Meltho Világosság Nemzetközi Iskola átadásán. Iraki látogatásának utolsó napján az államfő Maszrúr Barzánival, a Kurdisztáni Autonóm Régió miniszterelnökével közös ceremónián adta át a Hungary Helps Program támogatásával létrejött nemzetközi iskolát.

Erről ezt a bejegyzést írta Novák Katalin.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.