Politika

Meglepő álláspontot képvisel a megyei Jobbik elnök a háborúról

Meglepő álláspontot képvisel a megyei Jobbik elnök a háborúról

2022. december 3., szombat
Meglepő álláspontot képvisel a megyei Jobbik elnök a háborúról

Tóth Péter, a helyi Jobbik "erős embere" a dorozsmai időközi önkormányzati választás vége óta igen csendben van. Ez nem is csoda, hiszen párttársa, a baloldali jelölt Komjáti Zoltán komoly vereséget szenvedett Ruzsa Rolandtól. Mindezek ellenére a Jobbik megyei elnöke ahelyett, hogy gratulált volna politikai ellenfele győzelméhez, ahogy általában az szokás errefelé, „románozott” egy vaskosat.

https://szegedma.hu/2022/06/akkora-pronyo-a-szegedi-jobbik-elnok-hogy-az-a-holdrol-is-latszik

Tóth politikusi facebook oldalán ellenben igen aktív, legújabban a baloldalon teljesen szokatlan és némileg váratlan posztokat tett közzé.

Mutatunk néhányat.

A Jobbikos politikus tehát úgy véli, hogy az orosz-ukrán háborúban Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök az, aki a háborút szítja, sőt, egy posztjában élesen kritizálta a nyugati fegyverek Ukrajnába szállítását is. Kíváncsiak vagyunk, hogy vajon politikai szövetségesei mit szólnak Tóth alábbi posztjaihoz:

Mégsem rendkívüli, hogy Tóth Péter ismét magára vonta a köz figyelmét, bár - mára a baloldalba teljesen beleolvadó - Jobbik megyei elnöke ezt legtöbbször nem képviselői, vagy jelölti munkájával, hanem proli stílusával, bárdolatlan megnyilvánulásaival érte el.

Tóth Péter elvhűségét jól jellemzi például az is, amikor a 2019-es önkormányzati választás előtt, igencsak slamposan kampányolt, annak a Botka Lászlónak, akit nem sokkal korábban még bőszen kritizált és kettejük szövetségét teljesen kizártnak tartotta.

https://szegedma.hu/2019/08/ha-csak-egyetlen-kepet-neznel-meg-botka-kampanyarol

Nem sokkal később Tóth már büszkén állt az előválasztási kampányban a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc mellett, feledve, hogy hónapokkal előtte még éppen pártja és ő maga is hangosan kritizálta a baloldal vezérét.

https://szegedma.hu/2021/07/gyurcsany-ferenc-szegeden-kampanyolt-a-jobbikos-toth-peter-mellett

És ez már csak hab a tortán:

https://szegedma.hu/2018/11/analis-szexszel-fenyegetozik-a-szegedi-jobbik

Kérdéseket küldtünk Tóth Péternek, hogy közösségi oldalán közzétett posztjai pártja, illetve a baloldali összefogás véleményét is tükrözi, de megkérdeztük az ellenzéki pártokat is arról, hogy mennyiben tudnak azonosulni az egykori önkormányzati képviselővel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.