Politika

Fontos, hogy a szegediek is elmondják véleményüket

Fontos, hogy a szegediek is elmondják véleményüket

2022. december 2., péntek
Fontos, hogy a szegediek is elmondják véleményüket

Dömötör Csaba kiemelte, hogy június óta a szankciókat kiterjesztették az energetikaiszektorra is, amely intézkedések most, december ötödikén lépnek hatályba. Bár a kormánynak sikerült elérnie, hogy mentességet kapjunk a gázimport tilalma alól, de az árhatások alól nem tudjuk kivonni magunkat.

„Hogyha más országok tengeren nem kapnak orosz gázt, illetve európai szolgáltatóknak megtiltják, hogy orosz gázt értékesítsenek más országok irányába, az azt fogja jelenteni, hogy szűkebb lesz a kínálat, az pedig árfelhajtó hatású” - hangsúlyozta az államtitkár, aki szerint

ennek a hatása az egész világon érezhető lesz, kiváltképpen Európában.

Éppen ezért fontos, hogy minél többen kitöltsék a nemzeti konzultációt, amiben a kérdések a szankciós politikáról szólnak.

"Örülünk annak, hogy már több mint egymillióan mondták el a véleményüket”

- jelentette ki Dömötör Csaba. Az államtitkár éppen csütörtökön jelentette be, hogy 1 millió 23 ezren mondták el eddig a véleményüket a konzultáció kitöltésével.

Hangsúlyozta, hogy ennek jelentősége a Brüsszellel szembeni tárgyalási szakaszokban igazán jelentős.

„Ha közösen állunk ki az igazunkért, sikerülhet irányváltást elérni a brüsszeli politikában.”

„Ez nem mehet így tovább, ne a szegediek fizessék meg ennek az elhibázott politikának az árát.” – jelentette ki határozottan Mihálffy Béla.

A kormánypárti képviselő azt javasolta a szegedi városvezetésnek, hogy a megnövekedett rezsiszámlákat küldjék Brüsszelnek és a baloldali politikai szövetségesei közbenjárásával fizettessék azt ki.

"A szegediek figyelmét is fel kell hívni arra, hogyha minél többen töltik ki a nemzeti konzultációt, annál erősebbek vagyunk, annál inkább lehet képviselni a nemzeti érdekeket"- mondta az országgyűlési képviselő.

A sajtótájékoztató után lakossági fórumot tartottak a Gál Ferenc Főiskolán a két politikus részvételével

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.