Politika

Az összellenzék felelőssége, hogy a szélsőbaloldal is jelen van a parlamentben

Az összellenzék felelőssége, hogy a szélsőbaloldal is jelen van a parlamentben

2022. december 9., péntek
Az összellenzék felelőssége, hogy a szélsőbaloldal is jelen van a parlamentben

"A Szikra Mozgalom olyan, mint a görögdinnye: kívül zöld, belül vörös"

– jelentette ki a Magyar Nemzetnek Nagy Ervin, a XXI. Századi Intézet elemzője. Jámbor Andrásra, a Párbeszéd parlamenti képviselőjére utalva hangsúlyozta:

az, hogy a magyar parlamentben egy szélsőbaloldali mozgalom képviselője jelen lehet, az összellenzék felelőssége, amely nemcsak a szélsőjobbot vette magához a Jobbik formájában, hanem a szélsőbalról is szövetségeseket keresett.

Szerinte Magyarországon nincs igény egy ilyenfajta mozgalomra, mert ez elszigetelt és szélsőséges szervezet, amely a történelmi tapasztalatok alapján nagyon sok ember érzékenységét sérti.

Nagy Ervin kijelentette, hogy a rendszerkritikus és szélsőbaloldali Szikra Mozgalom önmagát progresszív, zöldügyeket képviselő szervezetként határozza meg, amelynek célja, hogy elfogadhatóvá tegye szélsőséges nézeteit. A mozgalom esetleges térnyeréséről szólva azt mondta, hogy mivel az összellenzék is egyre szélsőségesebben politizál, fennáll annak a veszélye, hogy utcai botránypolitizálással megzavarják a társadalmi rendet és a jogbiztonságot.

"Évszázados hagyománya van a baloldali felforgató tevékenységnek"

– mondta Boros Bánk Levente annak kapcsán, hogy a Jámbor András fémjelezte Szikra Mozgalom több, fizikai agressziótól sem mentes, provokatív megmozdulást tartott. A Nézőpont Intézet igazgatója hozzátette, a kommunizmus mint illegális mozgalom szintén extrém és erőszakos volt. Az elemző minden olyan fellépést a terrorizmushoz hasonlított, ami erőszakot hordoz magában, mivel gyenge pozícióból indulnak ki a siker reménye nélkül.

"Ezeknek a mozgalmaknak vagy a megfélemlítés a céljuk, vagy a figyelemfelhívás. Amit Magyarországon tapasztalunk, az inkább kontraproduktív társadalmi hatású"

– fejtette ki Boros Bánk Levente.

A teljes cikket itt olvashatja el

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.