Politika

Sajtóinformációk szerint lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter

Sajtóinformációk szerint lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter

2022. november 9., szerda
Sajtóinformációk szerint lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter

Az Index információi szerint lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter. A lap úgy tudja, hogy a tárcavezető távozásának hátterében az energiaügyi kérdések állnak és a minisztériumban már középvezetői szinten is értesültek a változásról.

Palkovics László 2014 óta volt az Orbán-kormány tagja. A Széchenyi-díjas gépészmérnök 2014-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára volt, 2016-tól átvette a közoktatási feladatokat is. A negyedik Orbán-kormányban az újonnan létrejött Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezette.

Az előző év elején már voltak olyan sajtóinformációk, hogy távozik pozíciójából, azonban Orbán Viktor nem fogadta el lemondását és közölte, hogy számít a munkájára.

A lemondás hírét egyelőre nem erősítették meg sem a minisztérium, sem a kormány kommunikációs felületein.

FRISSÍTÉS

A Miniszterelnökség reagáltPalkovics László technológiai és ipari miniszter lemondásával kapcsolatos sajtóhírekre.

A kormány tagjairól a miniszterelnök dönt, amennyiben a kormány szerkezetében változás történik, arról a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk - áll aMiniszterelnökség közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.