Politika

Orbán Viktor: önbecsülés nélkül nincsen siker, ez egy ország esetében is igaz

Orbán Viktor: önbecsülés nélkül nincsen siker, ez egy ország esetében is igaz

2022. november 29., kedd
Orbán Viktor: önbecsülés nélkül nincsen siker, ez egy ország esetében is igaz

Továbbra a családokat a kormány az energiaválságtól - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a KAVOSZ Zrt. jubileumi eseményén, miután 20 éves lett a Széchenyi Kártya Program. A kormányfő megismételte, hogy 4000 milliárd forint esik ki magyar gazdaságból az energiaárak növekedése miatt, ezért minden forintot a rezsivédelmi alapba kell utalnia a kormánynak. Jelezte a vállalkozásoknak, hogy semmilyen járulékcsökkentésre ne számítsanak emiatt jövőre – olvasható a VG.hu cikkében.

A következő évben 290 milliárddal fogják támogatni a költségvetésből a Széchenyi Kártya Programot, amelyet az idén 130 milliárd forinttal támogattak

- mondta el Orbán Viktor miniszterelnök az ünnepségen.

A kormányfő kiemelte úgy döntöttek, hogy több mint kétszeresére növelik ezt a támogatást. Hozzátette: mondhatná, hogy "nem jószántunkból tesszük, hiszen megnőttek a kamatok" és így a kamattámogatás, de mindenki tudja, hogy "nehéz év áll előttünk", így az a döntés is születhetett volna, hogy nem invesztálnak ekkora összeget a támogatásba. Kitért arra: emellett még 220 milliárd forintot adnak a kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyek az energiaintenzív kategóriába esnek, továbbá gyármentő programot hirdetnek meg.

Önbecsülés nélkül nincsen siker, ez nemcsak egy vállalkozás, egy ország esetében is igaz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az ünnepségen a budavári Lovardában. A VG.hu tudósítása szerint a kormányfő méltatta Demján Sándort, "neki és nekünk van egy közös gyerekünk, ez a Széchenyi kártya"- mondta, hozzátéve, hogy ez egy Etyek-Felcsút paktum volt (utalt Demján Sándor származására).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.