Politika

Mihálffy Béla: Súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent a baloldal külföldi pénzelése

Mihálffy Béla: Súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent a baloldal külföldi pénzelése

2022. október 10., hétfő
Mihálffy Béla: Súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent a baloldal külföldi pénzelése

A dollármilliókból támogatott baloldali kampányról beszélt a Parlementben hétfőn, a napirend előtt felszólalásában Mihálffy Béla, szegedi és homokhátsági országgyűlési képviselő. A kormánypárti politikus kijelentette, hogy mára már teljesen egyértelmű, hogy a baloldal kampányát az Egyesült Államokból és maga Soros György finanszírozta. „Azon túl, hogy a történtek a jóérzésű magyar emberben mindenekelőtt morális kérdéseket vetnek fel, az eljárás – mint jogellenes külföldi beavatkozási kísérlet

a magyar választási folyamatokba – a pártok finanszírozását szabályozó törvény alapján egyértelműen jogellenes, de jelentőségére és súlyára figyelemmel súlyos nemzetbiztonsági kockázatokat is rejt.

Nem véletlenül döntött úgy az ügyet a múlt csütörtöki zárt ülésén tárgyaló Nemzetbiztonsági Bizottság, hogy titkosszolgálati vizsgálatot rendel el az ügyben.” - mondta felszólalásában Mihálffy.

Dollármilliók "gurultak" a baloldalhoz

Mint ismert, Márki-Zay Péter nemrég maga ismerte el, hogy júniusban, tehát jóval az országgyűlési választások után is több száz milliós támogatást kapott az általa alapított MMM az Egyesült Államokból, az Action for Democracy szervezettől. Mint a baloldal korábbi közös miniszterelnök-jelöltje elmondta, ennek a segítségével tudták kifizetni „a kampány utolsó számláit”, sőt, korábban is kaptak támogatást a szervezettől. A nemzetbiztonsági bizottság múlt heti ülésén ennek kapcsán elrendelte a baloldali pártok több milliárdos amerikai kampányfinanszírozásával kapcsolatos titkosszolgálati vizsgálatot.

Mihálffy Béla külön kitért arra, hogy miközben Magyarországon dollármilliók vándoroltak a bukott miniszterelnök-jelölt Mozgalmának számlájára, odakint Amerikában Korányi Dávid, a milliárdos összegű támogatásokat folyósító Action for Democracy magyar vezetője mesébe illő királyi életet él. „A politikai karrierjét még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején az MSZP-ben megkezdő, majd 2010 előtt Bajnai Gordon miniszterelnöki főtanácsadójaként, később kül- és biztonságpolitikáért felelős szakállamtitkáraként tevékenykedő

Korányi, bár fényűző mindennapjait egy Budapesttől és Európától is távoli kontinensen éli, 2019 őszétől Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója is egyben.”

- mutatott rá a szegedi képviselő.

Mihálffy Béla felszólalása végén úgy fogalmazott, hogy az egész magyar társadalomnak joga van tudni és tudnia is kell arról, pontosan mire is költötték el a külföldről kapott súlyos milliárdokat, hogy pontosan kiktől is származtak ezek az őrületes összegek, és ami talán a legfontosabb: mi célból is kapta azt Márky-Zay Péter és vele együtt a komplett Baloldal. Mi az az indok, amiért cserébe készek voltak feladni hazánk szuverenitását, idegen hatalmaktól való függetlenségét?

Fürjes Balázs: Ez baloldali korrupció

Válaszában Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára tömören összefoglalta, hogy ki és miért jutott támogatáshoz. „Márki-Zay Péter kapta ezt a pénzt, aki az itt ülő baloldali pártok miniszterelnök-jelöltje volt és ezt a pénzt azt az egyesült baloldal, a DK, a Jobbik, Párbeszéd, az MSZP és az LMP költötték el, azaz a felelősség is őket terheli, ha kiderül, hogy a morális dolgok mellett jogi szabálytalanságok is történtek.” A politikus hangsúlyozta, hogy mivel ingyen nem adnak dollármilliókat, azzal be akartak avatkozni a magyar választásokba, ezért ez korrupció, baloldali korrupció. „Ez az, ami megakadályozza azt, hogy nemzeti egység szülessen” - figyelmeztetett Fürjes Balázs.

Mihálffy Béla felszólalását és Fürjes Balázs válaszát visszanézheti itt:

https://www.youtube.com/watch?v=DhiRHdbKLhQ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.