Politika

Szélsőjobboldali halállistára került Bayer Zsolt

Szélsőjobboldali halállistára került Bayer Zsolt

2022. június 6., hétfő
Szélsőjobboldali halállistára került Bayer Zsolt

A magyar kormány valamennyi tagja után Bayer Zsolt publicista is felkerült a Mirotvorec szélsőjobboldali portál halállistájára.

A szélsőjobboldali portál Ukrajna ellenségeinek halállistájára korábban egy 14 éves orosz kislányt és Orbán Viktort is feltüntette többek között. Most pedig Bayer Zsolt publicista is a célpontjukba került, az indoklás szerint azért, mert ukránellenes propagandista, aki részt vesz az ukránok elleni agresszióban.

„Magyar szélsőjobboldali és ultrakonzervatív újságíró, akinek nézeteit széles körben rasszistának minősítik.” - írja a Mirotvorec.

Ezen túlmenően az antiszemita és az ukránfób kifejezések is megjelennek az oldalon Bayer neve mellett. Nézetüket a publicista több írására hivatkozva igazolják, többek között azzal, amelybenOlekszandra Koval, az ukrajnai könyvtárak ellátásáért felelős igazgató közleményét idézi, miszerint el kell távolítani az ukrán könyvtárakból az ukrán gondolkodásmódra veszélyes és káros műveket. Bayer Zsolt ezt a lépést a náci Németországhoz hasonlította.

Továbbá Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyik „legközelebbi munkatársának” és „a kormányzati propagandagépezet meghatározó képviselőjének” nevezik.

A Mirotvorec honlapot 2014-ben hozták létre, miután Oroszország annektálta a Krímet, és elfoglalta a Dombász egy részét. Az oldal halállistáján többek között Szijjártó Péter és számtalan kettős állampolgárságú magyar is szerepel.

(Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.