Politika

Orbán Viktor ma elárulta a receptet a baloldal ellen

Orbán Viktor ma elárulta a receptet a baloldal ellen

2022. május 19., csütörtök
Orbán Viktor ma elárulta a receptet a baloldal ellen

A jobboldal feladatairól, a brüsszeli és a washingtoni intézmények visszaszerzésének fontosságáról és neomarxistákról beszél a 2022-es magyarországi CPAC-n Orbán Viktor miniszterelnök.

Budapesten rendezik a világ egyik legjelentősebb konzervatív rendezvényét, a CPAC-t. Ennek nyitóbeszédét tartotta meg Orbán Viktor kormányfő.

Beszéde elején külön köszöntötte Vaclav Klaust, Csehország volt elnökét és miniszterelnökét, akit Európa intellektuálisan legfrissebb emberének nevezett. Majd azzal folytatta, hogy korábban nagyon irigyelték Amerikát, hozzátéve, hogy az 1980-as évek óta nagy utat tettek meg, és most a republikánusok legfontosabb politikai gyűlése Magyarországon van.

Az amerikai politika legfontosabb problémájának nevezte Orbán, hogy a legmeghatározóbb területeket és pozíciókat progresszív liberálisok foglalják el. Elmondása szerint pedig a kommunizmus idején hasonló rendszer működött Magyarországon is.

A kormányfő itt nem állt meg a republikánusok és magyar konzervatívok összevetésével. Azt is kiemelte ugyanis, hogy Donald Trump szerinte úgy járt 2020-ban, mint a Fidesz 2002-ben.

Mint mondta, ,,2002 és 2010 között a szocialisták elköltötték az emberek pénzét," továbbá ,,az erőszak elszabadult az utcákon, etnikai alapú gyilkosságsorozat volt". Hozzátette, a jog nem az áldozatokat védte, hanem az elkövetőket.

Azonban mára szerinte ,,teljesen meggyógyult" Magyarország, ennek a ,,nyílt felhasználású receptje" pedig 12 pontból áll: ,,a saját szabályaink szerint kell játszani", a belpolitikában nemzeti konzervativizmust kell építeni, a külpolitikában pedig a nemzeti érdeket kell képviselni. Ezt az orosz-ukrán háborúval szemléltette: ,,A szomszédban zajló háború esetében elítéljük a támadót és a megtámadottat segítjük, de Magyarországot a NATO és a magyar honvédség védi meg, és nem Ukrajna."

A negyedik pontként a saját médiát emelte ki, amit azért tart fontosnak, mert a nyugati média a baloldalhoz igazodik. Az ötödik pont az ellenfelek leleplezését, míg a hatodik a mindenki számára kedvező gazdaságpolitikát jelenti.

Kiemelt pontnak nevezte továbbá, hogy ,,ne szoruljunk ki a szélre", mert ,,abból senki nem kér".

A recept része szerinte az is, hogy ,,mindennap olvassunk" és ,,legyen hitünk." A recept utolsó két pontja pedig, hogy építsünk közösségeket és intézményeket.

A kormányfő azzal zárta gondolatait, hogy Washingtonban és Brüsszelben ugyanazok az emberek ülnek, és el akarják törölni a nyugati életformát. ,, Fel kell vennünk a harcot, és csak együtt és szervezetten lehetünk sikeresek" - mondta. Ehhez pedig állítása szerint ,,koordinálni kell a csapatainkat", hogy a washingtoni és a brüsszeli intézményeket visszaszerezhessék.

Meglátása szerint erre két évük van, hogy felkészüljenek, mivel 2024 egy ,,sorsdöntő" év lesz, hiszen Európában és Amerikában is választások lesznek.

,,Csak meló van és csinálni kell!" - zárta beszédét a miniszterelnök.

Orbán Viktor közösségi oldalára fel is töltötte a 12 pontot:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.