Politika

Nagyon jön fel a Mi Hazánk, már csak két párt népszerűbb nála

Nagyon jön fel a Mi Hazánk, már csak két párt népszerűbb nála

2022. május 19., csütörtök
Nagyon jön fel a Mi Hazánk, már csak két párt népszerűbb nála

Az IDEA intézet felmérései szerint tovább nőtt a Fidesz támogatottsága, mögöttük a DK a legnépszerűbb párt, a harmadik helyre viszont feltört a Mi Hazánk Mozgalom.

A felmérés szerint a teljes népesség körében 42, a biztos szavazók között 57 százalékon áll a Fidesz-KDNP. Tovább erősödtek ugyanakkor Toroczkaiék pártja, akik a választáson eleve meglepetést okozhattak egyeseknek azzal, hogy 330 ezren szavaztak rájuk belföldön. Ők jelenleg 7 százalékon állnak a teljes választókorú népesség körben. Így ők a harmadik legtámogatottabb párt a felmérés szerint.

A Mi Hazánkat a Fidesz mellett a DK előzi meg, utóbbi azonban a választások óta gyengült, jelenleg 9 százalékon állnak.

A többi ellenzéki párt közül csak a Momentum és a Jobbik tudna bekerülni a felmérés szerint a Parlamentbe, ők 5-5 százalékon állnak. Az LMP, az MSZP és a Párbeszéd együttesen sem tesz ki annyi százalékot támogatottság tekintetében.

A biztos szavazó pártot választók rétegében még jobban érvényesül a Fidesz előnye: Orbán Viktorék 57 százalékos támogatottságnak örülhetnek, míg a DK 12 százalékon áll. A Mi Hazánk, a Momentum és a Jobbik hibahatáron belül 8, 7 és 6 százalékon mozog ugyanebben a körben.

A választáson biztosan részt vevő, biztos preferenciával rendelkezők körében nincs más párt, amely elérné a parlamenti bejutáshoz szükséges 5 százalékos támogatottságot. Legközelebb a Kétfarkú Kutyapárt áll hozzá, 4 százalékkal.

(Telex)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.