Politika

Márki-Zay Péter elismerte, hogy tényleg nem számoltak el a kampánypénzekkel

Márki-Zay Péter elismerte, hogy tényleg nem számoltak el a kampánypénzekkel

2022. május 23., hétfő
Márki-Zay Péter elismerte, hogy tényleg nem számoltak el a kampánypénzekkel

A hódmezővásárhelyi polgármester szombati Facebook-bejegyzéséből az derül ki, hogyaz elköltött összegekkel eddig valóban nem számoltak el,de ígéri, hogy a jövőben meg fogják ezt tenni.

Hétvégi posztjában a baloldal egykori miniszterelnök-jelöltje azt ígérte, hogy el fognak számolni a jövőben a kampánypénzekkel, szerinte a baloldali pártok és a Fidesz viszont nem fogják ezt megtenni. Hódmezővásárhely polgármestere azután szorult magyarázkodásra, hogy Kész Zoltán után mozgalmának egy másik elnökségi tagja is felszólította, hogy számoljon el a költésekkel. –írja a Magyar Nemzet.

Napok óta a Márki-Zay Péter mozgalma által elköltött kampánypénzekről vitáznak az egykori baloldali miniszterelnök-jelölt szövetségesei. A hódmezővásárhelyi polgármester szombati Facebook-bejegyzéséből az derül ki, hogy 

az elköltött összegekkel eddig valóban nem számoltak el,

de ígéri, hogy a jövőben meg fogják ezt tenni. „Ahogy eddig háromszor, most is el fogunk számolni a kampánypénzekkel” – írta a politikus, aki szerint egyébként a baloldali pártok és a Fidesz nem fogja megtenni ugyanezt. 

Emlékezetes: korábban Márki-Zay egykori szoros szövetségese nyílt levélben szólította fel a politikust arra, hogy számoljon el a kampánypénzekkel. Péntek este azonban egy másik mozgalmár,Magyar György baloldali ügyvéd is nekitámadt Márki-Zaynak a kampánypénzek témájában.

Az önmagára MMM-alapítóként hivatkozó Magyar György az Inforádióban arról beszélt, a kampányadományokat kizárólag Márki-Zay Péter és csapata kezelte, arra a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségének rálátása nem volt.

Amikor elindult a kampány és kiderült, hogy az MMM elnöke, Márki-Zay Péter lesz a közös miniszterelnök-jelölt, a mozgalom elnöksége passzivitásba vonult, nem hoztunk döntéseket, hagytuk, hogy a kampány menjen a maga útján,

a hat párt és Márki-Zay Péter és kampánycsapata bonyolítottak le minden ezzel kapcsolatos tevékenységet

– idézte fel a baloldal történelmi vereségét megelőző kampányt a baloldali ügyvéd.

Magyar György egyetért azzal, hogy Kész Zoltán felszólította az elszámolásra Márki-Zayt, és azt is megerősítette, hogy az MMM elnöksége nem támogatja elnökük pártalapítási szándékait. 

Az egykori miniszterelnök-jelölt egyébként hétvégén erről is posztolt a közösségi oldalán. Követői figyelmébe ajánlotta egyik médiaszereplését, és azt írta; „most már nem az összefogáson van a hangsúly, hanem a hiteles alternatíva megteremtésén”. 

Egy másik posztjában azt bizonygatta egy képhez írva, hogy hány sajtóorgánumnak nyilatkozott az elmúlt héten. „Köztük volt az RTL Klub, az ATV, a Spirit FM és a Hit Rádió is. A képen éppen a párizsi székhelyű nemzetközi hírcsatornának, a France 24-nek adok interjút Hódmezővásárhelyen. A témák között szerepelt az ukrán háború, a civilek pártja és a hódmezővásárhelyi fejlesztések is” – sorolta Márki-Zay Péter.

Forrás: magyarnemzet.hu
Borítókép: nepszava.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.