Politika

Távozik Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője - Közigazgatási államtitkár lesz

Távozik Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője - Közigazgatási államtitkár lesz

2022. május 19., csütörtök
Távozik Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője - Közigazgatási államtitkár lesz

Mint arról már beszámoltunk, Lázár János egy fotót tett közzé, „Országot építünk” címmel. A csapatban ott van Juhász Tünde, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal vezetője is.

Építeni jöttem és nem rombolni

– így kezdte meghallgatását csütörtökön Lázár János építési és beruházási miniszterjelölt a Gazdasági Bizottság előtt.

Hozzátette, országépítési minisztérium létrehozására kérte fel Orbán Viktor, ez az egyetlen új minisztérium a kormányban. Beszédében kitért arra is, hogy kik alkotják majd a csapatát. A névsorban ott van Juhász Tünde, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal vezetője, aki 2014 és 2022 között látott el kormánymegbízotti feladatokat a megyében, és aki most a minisztérium közigazgatási államtitkára lesz.

Lázár csapatában helyet kap még Csepreghy Nándor miniszterhelyettesként és politikai államtitkárként, továbbá a beruházásokért Nagy Bálint felel majd, míg az építésügy Lánszki Regőhöz tartozik a következő négy évben.

Csongrád-Csanád megye 4-es számú választókörzetének országgyűlési képviselője csütörtöki beszédében kiemelte, a célja az, hogy egy olyan szervezet és rendszer jöjjön létre, amely segíti az építkezést, valamint szeretné elérni azt is, hogy Magyarország Európa egyik legjobb országa legyen 2030-ra.

Emlékeztetett, 23,5 ezer milliárd forint értékű állami beruházás valósult meg hazánkban 2010 és 2022 között. Ennek 80 százaléka infrastrukturális beruházás volt, azonban Lázár szerint ez nem elegendő, ez csupán közepes fejlettségi szint. Jelezte, 2024 és 2026 között ismét a felívelő szakaszba lép Európa, és ez Magyarországnak is új esélyeket jelent.

A SzegedMa úgy tudja, Juhász Tünde utódjaként felmerült dr. Holubán Csilla neve, aki a Szegedi Járási Hivatal vezetője.

Értesülésünket egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.