Politika

Hadházy Ákos is megtartotta saját alakuló ülését, a Parlament előtt

Hadházy Ákos is megtartotta saját alakuló ülését, a Parlament előtt

2022. május 2., hétfő
Hadházy Ákos is megtartotta saját alakuló ülését, a Parlament előtt

Az ellenzéki politikusnak nagyon nem tetszik az, hogy képviselőtársai letették az esküt az Országgyűlés alakuló ülésén…

Az ellenzéki képviselők közül Hadházy Ákos egyedüliként maradt távol az eskütételtől, ennek apropóján pedig egy fogadóórát is tartott a a Parlament épülete előtt, miközben az országház falain belül ünnepélyes esküdt tettek a megválaszott honatyák, és ezzel megalakult az Országgyűlés.

A telex.hu beszámolója szerint nagyjából százan hallgatták az „órát”, ami arról folyt, hogy a kormánypártok szerinte csaltak a választáson, a demokrácia pedig sérült. Hadházi Ákos azt is sérelmezte, hogy sokan ennek ellenére sem az ellenálláson gondolkodnak.

az ellenzéki pártok ellenállásról beszélnek, de közben képviselőik leteszik esküjüket a parlament alakuló ülésén.

-emelte ki.

Az utcafórum fő üzenete az volt, hogy az ellenzéki politikus próbálta meggyőzni a hallgatókat, hogy miért volt hiba az ellenzéki pártok részvétele az alakuló ülésen és miért kellene a Fidesszel való együttműködés helyett inkább ellenállást szervezni.

Hadházy Ákosból a korrupcióvadász énje is előtört a fórum alatt. A parlamenti képviselő feltette a kérdést:

vajon hogyan beszélhet az ellenzék megújulásról, ha az előválasztáson hat pártból öt egy olyan jelöltet támogatott Zuglóban, akiről mindenki tudta, hogy egy gengszter?

A fogadóórán Hadházy Ákos az ellenzék stratégiáját egy repülőutazáshoz hasonlította. Szerinte ha valaki egy viharba keveredett repülőn az ablak mellé ül, akkor nem lesz baja, mert ugyanazt látja a szemével, mint amit érez is. Viszont ha beül a belső ülésre és nem néz ki az ablakon, akkor nem látja, de érzi a vihart.

Majd egy (szószerinti) gyomorforgató hasonlattal is élt: ha nem érzi az ember a vihart, akkor rosszul lesz, vagy hányni fog. Ebből adódóan ő úgy véli, hogy

az ellenzéki viselkedéstől is hányni lehet.

-írja a Telex.

Forrás: telex.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.