Politika

Előrelépés történt az Európai Bizottság elnökével való tárgyaláson

Előrelépés történt az Európai Bizottság elnökével való tárgyaláson

2022. május 10., kedd
Előrelépés történt az Európai Bizottság elnökével való tárgyaláson

Fontos előrelépés történt az Ursula von der Leyen-nel való tárgyalásokat követően az olajembargó kapcsán, de még sok mindent kell tisztázni - ismertette Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a találkozó után a közösségi oldalán.

Tegnap este tartott megbeszélést Orbán Viktor és Ursula von der Leyen Magyarországon, miután a magyar kormány nyíltan kijelentette, hogy nem fogja tudni támogatni az olajembargót, mivel az egy atomcsapással érne fel a magyar gazdaságra nézve.

A találkozóról elhangzottak részleteit továbbra sem lehet kimondottan ismerni, a külgazdasági és külügyminiszter azonban Facebook-videóban elmondta, részletesen ismertették az Európai Bizottság elnökével, milyen problémákat okozna Magyarország számára, ha ebben a formában elfogadnák az olajembargót. Mint mondta, ,,némi előrehaladást" sikerült elérni, de még nagyon sok a megbeszélnivaló.

Varga Judit igazságügyi miniszter szintén egy Facebook-posztban arról számolt be, az egyik legnagyobb gazdaságkutató intézet szerint Németországra is komoly hatást gyakorolna az olajembargó bevezetése: többek között arról ír a miniszter, hogy az ország DGP-je 2 százalékkal csökkenne, az év végére pedig problémás lehet a lakosság fűtési ellátása.

Ursula von der Leyen Twitter-oldalán szintén hasznosnak nevezte a találkozót a magyar kormánnyal. Ugyanakkor szerinte is sok dologról kell még beszélni.

https://twitter.com/vonderleyen/status/1523725927834075136?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1523725927834075136%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.vg.hu%2Fvilaggazdasag-magyar-gazdasag%2F2022%2F05%2Felorelepes-tortent-a-targyalasokban-von-der-leyen-szerint

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.