Politika

Alaposan helyretette Szabó Sándort Rétvári Bence!

Alaposan helyretette Szabó Sándort Rétvári Bence!

2022. május 24., kedd
Alaposan helyretette Szabó Sándort Rétvári Bence!

A Szegeden képviselőnek választott MSZP-s képviselő, Szabó Sándor napirend előtt arról beszélt, hogy felmondási hullám jöhet az egészségügyben és az oktatásban. Rétvári Bence ezután helyreigazította.

Szabó Sándor a mai plenáris ülésen napirend előtt arról beszélt, hogy ,,megalázó" a pedagógusok fizetése, valamint hogy óriási a létszámhiány az iskolákban. Az egészségügyben 12 órás váltott műszakról és az ezzel járó fokozott stresszről és feszültségről beszélt. Ezt annak kapcsán jegyezte meg, hogy az új kormányban nem lesz külön tárcája az egészségügynek és az oktatásnak.

Kiemelte továbbá, hogy óriási hiány alakult ki az ápoló szakmában és a hónap végével felmondási tilalom jöhet, mivel a felmondási tilalom véget ér. Arról is beszélt, hogy bérfeszültség fokozódik az ápolók és az orvosok között. Óriási létszámhiányról beszélt az óvodákban és az iskolákban is, szerinte pedig sem erkölcsileg, sem anyagilag nincsenek kellőképpen megbecsülve az itt dolgozók.

Erre a felszólalásra válaszolt Rétvári Bence államtitkár.

Szabó felszólalására úgy válaszolt, hogy a baloldali kormányok hitelből próbálták finanszírozni az egészségügyben dolgozókat és a pedagógusokat, miközben a Fidesz-KDNP az elmúlt 12 évben az élénkítő gazdaságpolitikából származó többletből fizette őket.

Arra is emlékeztetett: bár a szegedi politikus most felmondási hullámról beszélt, az MSZP kormányzása idején elbocsátási hullám volt. ,,Önök 15 ezer pedagógust tettek utcára, és 6 ezer egészségügyi dolgozót", miközben annyira alulfizetettek voltak az önkormányzatok, hogy az egyéb szociális ellátásban is hiány volt, több mint ezer milliárdos adósság halmozódott fel.

Rétvári elismerte, hogy van bérfeszültség, de ez állítása szerint azért van, mert az elmúlt évek alatt annyit nőtt az ápolók és az orvosok fizetése.

Ez pedig nem ugyanaz a helyzet, amikor a baloldali kormányzás idején a fizetésmegvonások miatt alakult ki bérfeszültség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.