Politika

Szeged és a Homokhátság is nyert

Szeged és a Homokhátság is nyert

2022. április 4., hétfő
Szeged és a Homokhátság is nyert

Nagyarányú győzelmet aratott Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP jelöltje a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben, így a következő négy évben ő képviselheti Szegedet és a Homokhátságot a parlamentben.

A Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerületben, amely Szeged egyik felét és a Homokhátság jelentős részét foglalja magába a szavazatok 98,88 százalékos feldolgozottságnál így állnak a jelöltek:

  1. Mihálffy Béla – Fidesz-KDNP - 26 567 (46,09%)
  2. Mihálik Edvin – Egységben Magyarországért - 22 683 (39,35%)
  3. Toroczkai László – Mi Hazánk – 5 570 (9,66%)

"Mióta a politikai élet magával ragadott, negyedszerre tapasztalom meg, hogy a választópolgárok értékelik azt a munkát, amelyet nap mint nap értük végzek. Negyedszerre szavaztak nekem bizalmat, ezúttal viszont országgyűlési képviselőnek választottak. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Kiskundorozsmán mind a nyolc szavazókört megnyertem. Szegedet tekintve ez nagy dicsőség, hiszen tudjuk, hogy ez idáig nem volt Fidesz-bázis a város – fogalmazott Mihálffy Béla a szegedi Fidesz eredményváróján.

A Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerületben, amely Szeged másik felét és a környező Tiszántúli településeket foglalja magában a szocialista Szabó Sándor kapta a legtöbb szavazatot, így megőrizte képviselői mandátumát. A szavazatok 98,59 százalékos feldogozottságánál így állnak a jelöltek:

  1. Szabó Sándor – Egységben Magyarországért – 25 583 (46,09%)
  2. Bartók Csaba – Fidesz-KDNP – 19 184 (36,75%)

"A másfél szemem nevet, hiszen olyan eredményt még sosem értünk el, mint ma. Az ország választói megmutatták, hogy előre kell menni, és nem hátra, de semmiképp sem felfelé. Minden idők legnagyobb választási sikeréért elismerés és gratuláció minden szavazónak. Én azt tudom ígérni, hogy az én körzetemben továbbra is számíthatnak a települések lakói a segítségemre, folytatom a kormányzat irányába az érdekérvényesítő tevékenységet." – nyilatkozta Bartók Csaba a szegedi Fidesz eredményváróján, miután gratulált Mihálffy Bélának, valamint ellenfelének, Szabó Sándornak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.