Politika

Orbán: az igazi kampány csak most kezdődik

Orbán: az igazi kampány csak most kezdődik

2022. április 1., péntek
Orbán: az igazi kampány csak most kezdődik

Négy évvel ezelőtthöz hasonlóan ismét Székesfehérváron tartotta szokásos kampányzáró nagygyűlését a Fidesz, melyen a kormányfő is felszólalt. Mint mondta, ez valójában nem kampányzáró, a valódi kampány msot kezdődik, ez a kampányhajrá kezdete.

A miniszterelnök ,,szerencsehozó talizmánnak" nevezte Székesfehérvárat, ahol kiemelte, hogy a két képviselő közül vargha Tamásnak van nehezebb dolga. Ugyanakkor hozzátette: ha a Fidesz győzni tud Székesfehérváron, országosan is győzni fog.

Ahogy négy éve, úgy most is megjegyezte: eszük ágában sincs bezárni a kampányt, ez a kampányhajrá nyitórendezvénye.

Emlékeztetett, hogy bár a kampányt megnyomták, de csak 13 órájuk van győzni. Mindezt a 2002-es választási eredményekkel példázta: ,,Szombaton nyertünk, hétfőn megint nyertünk, de vasárnap vesztettünk."

Az ellenzékről azt mondta, ,,megbillent állapotban van", de előnyüknek nevezte, hogy évek óta tudnak kampányolni. Orbán arra számított, arról kell majd beszélnie, hogy az ellenzékkel Gyurcsányék térnének vissza, illetve hogy a nemzetegységesítést is újra fel kell eleveniteni. ,,A háború azonban mindent megváltoztatott." - mondta.

A kormányfő szerint most más kérdések lebegnek Magyarország felett és hasonló a helyzet, mint az 1999-es Délszláv háborúkor volt. Szerinte akkor is az volt a kérdés, hogy tud Magyarország kimaradni a háborúból, ugyanakkor azt ,,nálunk kisebb népek vívták egymással", most viszont két hatalmas ország áll hadban, amiből az egyik atomhatalom.

Orbán arról is beszélt: azt gondolta, hogy ebben a kérdésben mindenki a béke oldalán lesz, ehhez képest ,,az ellenfél vezetője azt mondta: Ukrajna a mi háborúnkat vívja. Ez nem a mi háborúnk." - mondta, utalva ezzel Márki-Zay Péter korábbi szavaira.

A népszavazásról annyit mondott: a világnak elment az esze.

,,Valahogy a barátaink Nyugat-Európában elaludtak. Ott is úgy kezdődött, mint ahogy itt Magyarországon egy-két évvel ezelőtt. Egy furcsa divat, mikor minden összekeveredik mindennel. Nem vagyunk már mai gyerekek, rólunk már lemaradtak, de van egy vörös vonal, amit nem szabad megengedni hogy átlépjenek. Ez nem a felnőttekről szól, hanem a gyerekekről. Azt nem szabad megengedni, hogy a gyerekek neveléséhez való jogunkat bárki elvegye tőlünk. Ezért világosan ki kell mondanunk vasárnap is, az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket pedig hagyják békén." - mondta.

Beszéde végén köszönetet mondott azoknak, akik kiálltak a kormány mögött a nehéz körülmények között is. Szeritne háromnapnyi kemény munkával meg lehet nyerni négy biztonságos évet.

https://youtu.be/XSQj2qt9Q-8

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.