Politika

Átadták a Florin új gyárkomplexumát

Átadták a Florin új gyárkomplexumát

2022. április 1., péntek
Átadták a Florin új gyárkomplexumát

Átadták a Florin Zrt. új gyárkomplexumát. Ezzel az ország legnagyobb és legmodernebb magyar tulajdonú háztartásvegyipari termelési kapacitása jött létre.

A beruházás két év alatt valósult meg, így a Magyar Multi Program támogatásával a régióban is jelentős háztartásvegyipari és kozmetikai gyártóbázis működhet Szegeden. Ennek köszönhetően már a koronavírus-járvány alatt önellátóvá válhatott az ország fertőtlenítőszer-készlete. A Florin még 2019-ben bekerült a kiválasztott, nagy növekedési potenciálú, exportképes hazai cégek közé. Ezek fejlődési lehetőségeinek kiaknázását segítette az Innovációs és Technológiai Minisztérium a támogatással.

Barta Attila cégvezető a gyáravatón arra emlékeztetett, hogy a járvány kitörése teljesen új helyzet elé állította a Florint, hiszen napok alatt kellett a teljes termelését átállítani fertőtlenítőszerek gyártására, hogy biztosítható legyen az egészségügyi intézmények, közszolgáltatók ellátása.

A cég a program keretében 322 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a 716 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásához.

Az ünnepélyes gyáravatón részt vett Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, aki köszönetet mondott azoknak a vállalkozásoknak, amelyek hozzájárultak a járvány elleni eredményes védekezéshez.

Barta Attila cégvezető szerint a kapacitás létrejöttével a cég nemzetközi szinten is versenyképessé válhat a háztartásvegyipari, kozmetikai termékek és fertőtlenítőszerek piacán.

Az átadáson részt vett Mihálffy Béla, a megye 2-es számú kormánypárti országgyűlési képviselő-jelöltje is, aki Facebook-posztjában megjegyezte: ha a választók vasárnap bizalmat szavaznak neki, a szegedi vállalkozások számíthatnak rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.