Politika

Áder János felmentette saját hivatala főigazgatóját

Áder János felmentette saját hivatala főigazgatóját

2022. április 27., szerda
Áder János felmentette saját hivatala főigazgatóját

Áder János mandátumának lejártával távozik a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatója is, Haszonicsné dr. Ádám Mária – írja az index.hu

Kedden este a  Magyar Közlönyben jelent meg a határozat miszerint Áder János – „érdemei elismerése mellett”  

2022. május 9-i hatállyal felmentette Haszonicsné dr. Ádám Máriát, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) főigazgatóját.

A KEH 2012 májusa végéntudatta, hogy vezetője Haszonicsné dr. Ádám Mária jogász lett. Mint akkor írták,Haszonicsné Ádám Máriaa főigazgató kinevezését megelőzően a fővárosi kormányhivatal főigazgatója volt, 2005 és 2010 között a fővárosi önkormányzat aljegyzői feladatát látta el. Az alapító okirat szerint ellátta a KEH Jogi és Alkotmányossági Igazgatósága szakmai vezetését is egészen idáig.

Áder János köztársasági elnöki mandátuma május elején jár le, Novák Katalint márciusban választotta az Országgyűlés államfőnek. 

Forrás: index.hu
Borítókép: Áder János köztársasági elnök (balról a második) és Haszonicsné dr. Ádám Mária, a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatója egy 2019-es találkozón Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.