Politika

"Nem is tudom, hogyan került a parlamentbe" – Németh Szilárd keményen odaszúrt Szabó Sándornak

"Nem is tudom, hogyan került a parlamentbe" – Németh Szilárd keményen odaszúrt Szabó Sándornak

2022. március 8., kedd
"Nem is tudom, hogyan került a parlamentbe" – Németh Szilárd keményen odaszúrt Szabó Sándornak

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint Szeged szocialista országgyűlési képviselője egyszer sem mondta ki a város nevét a parlamentben. Németh Szilárd úgy véli, a képviselői munkához kell egyfajta rátermettség, ebben Bartók Csaba erősebb, mint Szabó Sándor.

Védekezésből jelesre vizsgázott a kormány

Bartók Csaba, a Fidesz Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerületben induló képviselőjelöltje, Németh Szilárd a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke közösen tartott lakossági fórumot a szegedi Gál Ferenc Egyetemen, kedden.

Bartók Csaba kiemelte, a Fidesz-kormány elmúlt tizenkét éve részben a sikeres védekezésről szólt. Példaként említette, hogy:

  • megmentették az országot a gazdasági szakadéktól
  • megbirkóztak a vörösiszap katasztrófával
  • felvették a harcot a rezsiárak ellen
  • helytállnak a migránsok elleni védekezésben                                                                                                               
  • megfelelően kezelték a koronavírus-járványt
  • végezetül jött az orosz-ukrán háború és az azzal járó menekülthullám, amelyet szintén hatékonyan kezel a kormány.

–Azt gondolom, az eddigi hullámokat nagyon komoly előrelátó munkával, a magyar emberek számára teljes kiszámíthatósággal, hatékonyan kezelte a kormány. Talán most állunk a legnagyobb kihívás előtt: az április 3-i választás tétje, hogy mindezeket az eredményeket meg tudjuk-e őrizni – fejtette ki álláspontját a képviselőjelölt.

Bartók Csaba szerint védekezésből jelesre vizsgázott a kormány (Fotó: Sándor Judit)

Németh Szilárd beszéde elején leszögezte, a magyar válságkezelés titka, hogy a kormány és a Fidesz-KDNP pártszövetség összefogott az emberekkel. Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy most is összefogjunk, csakúgy, mint a legutóbbi tizenkét évben.

"Paks 2 nélkül nincs rezsicsökkentés"

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, a rezsicsökkentés miatt brutálisan támadták a kormányt, holott a baloldali kormányok idején nyolc év alatt tizenötször emelték a védett piacon a villany és a gázárát, ráadásul a külföldi céget látták ennek a hasznát.

Az államtitkár leszögezte, Paks 2 nélkül nincs rezsicsökkentés, hosszútávú orosz gázszerződés nélkül pedig nincs gázellátás sem. – Magyarország 12 forint egységáron termeli az energiát, míg Németországban ugyanez az arány 136 forint – emelte ki.

Németh Szilárd aláhúzta, ameddig Orbán Viktor marad a miniszterelnök és a parlamentben a Fidesz-KDNP lesz többségben, lesz rezsicsökkentés.

Nem csökken a migrációs nyomás a déli határon

Megemlítette, hogy a sajtótájékoztató előtt a röszkei határnál jártak, ahol arról tájékoztatták, az orosz-ukrán háború ellenére nem csökkent a migrációs nyomás a déli határon, sőt, egyre erőszakosabban és szervezettebben próbálnak bejutni az országba az illegális bevándorlók. Az államtitkár kiemelte, a rendvédelmi szervek napi szinten 300 migránst fognak a déli határszakaszon.

Németh Szilárd szerint Szegednek és térségének olyan hatékony képviselőre van szüksége, mint Bartók Csaba (Fotó: Sándor Judit)

Németh Szilárd keményen odaszúrt Szabó Sándornak

– A keresztény-nemzeti kultúrát meg kell őrizni.

Szegednek jelenleg olyan képviselője van Szabó Sándor személyében, aki az elmúlt ciklusban egyszer sem mondta ki a város nevét a parlamentben. Nem is tudom hogyan került oda. Minden szavazata, megnyilvánulása az eddig elért eredményeink, védekezéseink ellen irányult. A pandémia alatt egyetlen koronavírus-járvány megfékezésére vonatkozó kérdést sem szavazott meg. Felmerül a kérdés, hogy ezek a védekezések rábízhatók-e egy Szabó Sándorra?

merengett az államtitkár.

Németh Szilárd szerint az országgyűlési képviselői munkához kell egyfajta rátermettség, hogy a magyar nemzet érdekeit fel merjék vállalni, ezért arra kéri a szegedieket és a választókerülethez tartozó települések lakóit, hogy április 3-án Bartók Csabát és a Fidesz-KDNP listáját támogassák annak érdekében, hogy a megkezdett úton menjen tovább az ország.

Magyarország érdeke a diplomáciai megoldás
Németh Szilárd az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a legfontosabb, hogy Magyarország kimaradjon a konfliktusból. Magyarország érdeke, hogy diplomáciai úton rendeződjön a konfliktus, ezért ajánlotta fel a kormány, hogy Budapesten tárgyaljanak a felek. Hangsúlyozta, Kárpátalján 170 ezer magyar él, az ő érdeküket is szolgálni kell. Hozzátette, eddig több mint 180 ezer menekült érkezett Ukrajnából Magyarországra.

Pásztor István szerint a Magyarország és Szerbia jó szomszédi viszonyát folytatni kell (Fotó: Sándor Judit)

Pásztor István felhívta a figyelmet, hogy április 3-án Magyarország mellett Szerbiában is választások lesznek. A Vajdasági Magyar Szövetség elnökének meglátása szerint a választás arról szól, hogy megőrizzük-e azt a politikai erőt a térségben, amely a következő 4-5 évben folytatni tudja azt a munkát, amelyet az elmúlt három ciklusban elkezdtek.

Pásztor hangsúlyozta, a vajdasági magyarok közül 70 ezer állampolgárnak van magyarországi szavazati joga. Őket egyúttal arra kérte, járuljanak hozzá, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség nyerjen április 3-án.

Fontos a jó szomszédi viszony

A szerbiai előrehozott parlamenti választás kapcsán elmondta, a VMSZ önálló listával, saját névvel jelenik meg a szavazólapon. Az elnökválasztáson pedig Aleksandar Vucic újbóli jelölését támogatják. – Magyarország és Szerbia jó szomszédi viszonyát folyatni kell, ezek a legfontosabb szempontok – fogalmazott Pásztor István.

A migrációs kérdéssel kapcsolatban megemlítette, hogy a két ország szándéka azonos, ugyanakkor Magyarország mozgástere sokkal nagyobb. Leszögezte, Szerbia számára is fontos, hogy a határkerítés megmaradjon, mert ez a legbiztonságosabb formája, hogy a migránsáradatot feltartóztassák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.