Politika

Hétfőtől nem kell maszk, a védettségi igazolványt is felfüggesztik

Hétfőtől nem kell maszk, a védettségi igazolványt is felfüggesztik

2022. március 3., csütörtök
Hétfőtől nem kell maszk, a védettségi igazolványt is felfüggesztik

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy a kedvező járványhelyzetre tekintettel az Operatív Törzs úgy döntött: a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan a magyar kormány is kivezeti a járványügyi szabályokat.

Mivel az ötödik hullám lecsengőben van, ezért két terület kivételével hétfőtől mindenhol eltörli a kormány a maszkviselés szabályait - jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. Egyedül az idősotthonokban és a szociális intézményekben lesz továbbra is kötelező a maszkviselés.

Felfüggesztik továbbá az oltási igazolványra vonatkozó szabályokat is, továbbá a pedagógusok munkavégzéséhez sem lesz kötelező az oltás felvétele.

A továbbiakban a munkáltatók sem írhatják elő a munkáltatóiknak a kötelező oltást, ez alól egyedül az egészségügyben dolgozók képeznek kivételt.

Az egészségügyi veszélyhelyzetet egy esetleges hatodik hullám miatt ugyan fenntartják, de Gulyás szerint ha lesz is újabb hullám, a szakértők szerint még a mostaninál is kedvezőbben alakul majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.