Politika

Lázár János: nem én leszek a magyar történelem legcukibb képviselője

Lázár János: nem én leszek a magyar történelem legcukibb képviselője

2022. február 11., péntek
Lázár János: nem én leszek a magyar történelem legcukibb képviselője

Hódmezővásárhelyen tartotta meg jelöléselfogadó rendezvényét csütörtökön este Lázár János, a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje. A képviselő immár hatodik alkalommal mérkőzik meg a választásokon.

Mint a rendezvényen kiemelte, a vásárhelyiek mindig tudtak vitatkozni, mégis évtizedek teltek el, hogy szót értettek egymással.

,,2018-ban jött egy önjelölt megváltó, aki folyamatosan uszítja Hódmezővásárhely egyik felét a másikra, visszahúzza a várost, hogy aztán álszent módon a kormányra mutogasson."

- tette hozzá.

Lázár szerint a város régebben tudott még ellenzékből is fejlődni, és most is képes lenne erre, ha a polgármestere nem a fejlődés szabotőre és ellendrukkere lenne. Véleménye szerint ugyanis nem mindegy, hogy valaki a vidék hasznára akar lenni, vagy kihasználni akarja a vidéket. Meglátása szerint az utóbbi történik.

A képviselő számára a legfontosabb, hogy a térségben élők hasznára váljon. Elmondása szerint hasznára tudott válni Hódmezővásárhelynek, Makónak és meg több mint egy tucat településnek, de közösségeknek, és olykor konkrét személyeknek és családoknak is.

Arról is beszélt a fideszes képviselőjelölt, hogy a baloldal messiásának ideje lenne megértenie: Vásárhely nem dobbantó. Az itt élők ugyanis nem statiszták vagy kampányaktivisták.

,,Ez egy működtetésre és fejlesztésre váró város. Itt füvet kell nyírni, nem birkákat legeltetni." Hozzátette azt is, hogy nem fogyókúrára kell fogni a népet, hanem közétkeztetést kell biztosítani, és nem bénaságból vagy szándékosan kell kiharcolt forrásokat elbukni, hanem ,,könyvtárat kell építeni és gimnáziumot kell felújítani."

,,Nem én voltam és leszek a magyar történelem legcukibb képviselője." - mondta a képviselő. Elmondása szerint nincs behízelgő stílusa, szokott hegyeseket mondani néha, ugyanakkor szerinte ez ,,még mindig jobb, mintha hegyeseket köpnék a maszkomba, ahogy ma divat."

Lázár szerint a CsongrádCsanád megyei 4-es számú választókerület ,,kicsiben az egész ország", április 3-án pedig az egész ország lesz Hódmezővásárhely. Véleménye szerint az a két világ és az a két ajánlat, amit a politika tesz, itt fog a legtisztábban és a legélesebben összecsapni.

,,Akármilyen csábító lenne azt hinni, hogy ez a küzdelem két ember teljesítményéről szól, ha erről szólna, bizony könnyebb dolgunk lenne."

Csakhogy a képviselőjelölt szerint ez a választás nem csak Márkiról és Lázár Jánosról szól, hanem az országról és mindannyiunk jövőjéről. ,,A gyurcsányi és az orbáni, a multinacionális és a nemzeti, a bal és a jobb, a vidékellenes és a vidékpárti közti választásról. Arról, hogy előre menjünk-e vagy hátra."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.