Politika

Újabb eljárás indult Cseh Katalinék cégügyei miatt

Újabb eljárás indult Cseh Katalinék cégügyei miatt

2022. január 21., péntek
Újabb eljárás indult Cseh Katalinék cégügyei miatt

Még decemberben írtunk arról, hogy Cseh Katalin céügyei miatt a NAV házkutatást tarthatott a budapesti Váci utcában, ahova több cége is be van jegyezve. Most a Mediaworks Hírcentruma tudta meg, hogy versenyfelügyeleti eljárás alá vonták a Momentumos politikus vállalkozásait: házkutatások sora is éppen zajlik a gyanús ügyletek miatt.

https://szegedma.hu/2021/12/hazkutatast-tarthattak-cseh-katalin-egyik-cegtelephelyen

Zavaros céghálózat

A Mediaworks Hírcentruma olyan információk birtokába került, amik szerint házkutatásokat tartott és versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Cseh Katalinékhoz köthető cégháló részét képező vállalkozásoknál azok gyanús ügyletei miatt. Budai Gyula Fideszes képviselő arról kért tájékoztatást a Gazdasági Versenyhivataltól, hogy az Uniotec Kft., a Mondat Kft., a Holotech Kft. és a Pannónia Nyomda Kft. ellen indult-e versenyjogi eljárás.

Budai ugyanis úgy gondolja, hogy az említett társaságok olyan eljárásokat bonyolítottak le, amelyekben a nyertes ajánlattevők közvetve a nyertes ajánlatkérőkkel ugyanazon érdekkörbe tartoznak.

Ahogyan azt már korábbi cikkeinkből is megtudhatták, a fentebbi cégek mind abba a hálózatba tartoznak, amelyek Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthetők, és gyanús körülmények között nyertek el mintegy 4,8 milliárd forint értékű uniós támogatást.

Már az is kiderült, hogy a vállalkozások szisztematikusan együttműködve, a székhelyeikkel, fióktelepeikkel trükközve érték el, hogy a lehető legtöbb profitot érjék el.

A megkeresésben megnevezett egyes és azon túl további vállalkozásokkal szemben a Gazdasági Versenyhivatal a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény szerinti gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt 2022. január 19-én, helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított

– olvasható a GVH válaszában. Felhívták azonban a figyelmet, hogy a versenyfelügyeleti eljárások megindítása nem azt jelenti, hogy a vállalkozások a feltételezett jogsértést elkövették. Az eljárások a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányulnak.

via Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.