Politika

Így változik az életünk februártól

Így változik az életünk februártól

2022. január 30., vasárnap
Így változik az életünk februártól

Dömötör Csaba Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalán ismertette a februártól életbe lépő kormányintézkedéseket.

Az államtitkár elmondása szerint februártól sok olyan intézkedés lép életbe, melyeket a gazdaság erősödése tesz lehetővé. Ennek megfelelően:

  • Az átlagbér adószintjéig ebben a hónapban kapják vissza a családosok a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat. Ez mindkét szülő esetében igaz, amennyiben mindkettőjüknek van bejelentett munkaviszonya.
  • Ugyanebben a hónapban a teljes 13. havi nyugdíjat is kifizetik a rendes havi nyugdíj mellett. A postai kézbesítés február 9-én kezdődik meg, az átutalásokat pedig február 11-én kapják meg az arra jogosultak.
  • Az év eleje óta a 25 év alatti munkavállalóknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, ez átlagosan havi 40 ezer forint megtakarítást jelent a számukra. Februárban meg is kapják az első adómentes fizetést. A munkáltatóknak ezt automatikusan érvényesíteniük is kell
  • Érkezik az emelt minimálbér és az emelt szakmunkás minimálbér is,
  • valamint a benzinárstop mellett életbe lép az élelmiszerárstop is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.