Politika

Haág Zalán a zöldpolitikája miatt kéri számon Mihálikot

Haág Zalán a zöldpolitikája miatt kéri számon Mihálikot

2021. december 14., kedd
Haág Zalán a zöldpolitikája miatt kéri számon Mihálikot

A KDNP politikusa egy sajtóhír kapcsán Mihálik Edvint vonja felelősségre a szegedi levegő rossz minősége kapcsán.

A momentumos Mihálik Edvin igen rövid idő alatt kapott hideget és meleget is a helyi közéletben, most pedig ráfordulva a pénteken esedékes közgyűlésre, további kérdésekkel bombázza a szegedi ellenzék az önkormányzat zöldpolitikusát.

Haág megjegyzése egy tavasszal megjelent cikkből indul ki, mely szerint Szeged is a 200. legszennyezettebb levegőjű városai között van Európában, országosan pedig a negyedik legfertőzöttebb. A képviselő szerint ezt úgy sikerült a városnak elérnie, hogy a fűtési rendszer jelentékeny része környezetbarát, és a jelentős ipari kapacitás híján az ipari szennyezés mértéke is eltörpül jó pár nagyvároshoz képest.

Miközben a KDNP-s politikus szerint a kormány mindent megtesz többek között a közlekedés zöldítéséért, addig Mihálik Edvin megszünteti az ingyenes parkolást a rakparton, ezáltal pedig a belvárosba tereli az autókat.

További állítása szerint a ,,zöld" tanácsnok a sétálóutcán jelölt ki parkolóhelyeket, illetve valamennyi hazai nagyvárostól, illetve turisztikai célpontok gyakorlatától eltérően a zöldrendszámú autóktól is beszedeti a parkolási díjat.

Mindezek alapján Chovanecz Katához hasonlóan a KDNP képviselője is kérdéseket intéz a zöldpolitikushoz:

  • Mit kíván tenni azért, hogy Szeged lekerüljön a lerosszabb levegőminőségű európai városok listájáról,
  • illetve, hogy mikor fogja a fent említett intézkedéseket visszavonni a szegediek egészsége érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.