Politika

Nem marad a Fidesz alelnöke Novák Katalin

Nem marad a Fidesz alelnöke Novák Katalin

2021. október 5., kedd
Nem marad a Fidesz alelnöke Novák Katalin

A Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs ma ülésezett utoljára. Ezen többek között néhány jó hír mellett arra is reagált a családokért felelős tárca nélküli miniszter, hogy miniszteri posztjára tekintettel nem indul újra a Fidesz alelnöki posztjáért a párt novemberi tisztújító kongresszusán.

Az ülésen egyebek mellett az is elhangzott, hogy 600 milliárd forintot kapnak vissza jövőre az idén befizetett adójukból a gyermeket nevelő családok. Ez egy szülő esetében akár fejenként 809 ezer forint is lehet. Erre egyetlen gyerek esetén is mindkét szülő jogosult lehet, vagyis 1,6 millió forint is visszakerülhet egy családhoz akár.

Ezen kívül a 14 év alatti gyermekeknek a szálláshelyeken nem kell személyi igazolványt felmutatniuk, okmányaikat nem kell azonosítani. Ez a döntés összefügg azzal, hogy az Aktív Magyarország program félmilliárd forint többletforrással bővül: a kormány támogatni fogja az egynapos osztálykirándulásokat és a nyári vándortábor-program is bővül.

A Fidesz tisztújító tanácskozását érintő kérdésre a miniszter úgy reagált: nem indul újra alelnökjelöltként a kongresszuson.

A fejleményekről a politikus a Facebook-oldalán is beszámolt:

(via MTI/Facebook)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.