Politika

Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

2021. május 14., péntek
Karácsony Gergely a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

A párt közleményében azt írja: a társelnököt arra kérték, hogy miniszterelnök-jelöltként széles körű társadalmi koalíciót létrehozva képviselje a párt programját, a zöld és szociális fordulat esélyét az ellenzéki előválasztáson.

Politikai helyzetértékelésük során arra jutottak: ,,a koronavírus-járvány és a gazdasági válság pusztító következményeiből adódóan Magyarországon zöld és szociális fordulatra, a kiváltságos kevesek 1 százalékának uralma helyett a többség 99 százalékának szolgálatára van szükség."

Szerintük a demokratikus ellenzéki koalíciók megteremtették az Orbán-rezsim leváltásának feltételeit. A többség akaratának képviseletéhez, a stabil és kiszámítható kormányzáshoz azonban ennél többre van szükség: növelni kell a változást akarók, a változásban érdekelt polgárok táborát.

Hangsúlyozták, hogy az előválasztáson nem csupán az a tét, hogy ki lesz az ellenzéki koalíció közös jelöltje, hanem az is, hogy ki vezeti ki Magyarországot a válságból és megosztottságból.

Ezért olyan miniszterelnök-jelöltre van szükség, aki képes arra, hogy összetartsa a sokszínű ellenzéki szövetséget; aki személyében is hitelesíti, elkötelezettségével megerősíti a zöld és szociális fordulat esélyét - írják.

A teljes poszt lent tekinthető meg:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.