Politika

Hivatalosan is bejelentette indulását az előválasztáson Karácsony Gergely

Hivatalosan is bejelentette indulását az előválasztáson Karácsony Gergely

2021. május 15., szombat
Hivatalosan is bejelentette indulását az előválasztáson Karácsony Gergely

Egyelőre semmi meglepő nincs a miniszterelnök-jelöltek névsorában: Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András és Dobrev Klára után a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely is bejelentkezett az előválasztásokra. Méghozzá élőben, szülőfalujából, Nyirtassról. Mint elmondta,

Az életem elmúlt bő tíz évét igyekeztem a hazám szolgálatába állítani, az elmúlt időszakban azonban azon kellett gondolkodnom, hogy tudok-e még többet adni ebben a szolgálatban.

Elmondása szerint azért hozta meg ezt a döntés, mert úgy érzi, Magyarország nagy bajban van, egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak. Szerinte egyre inkább úgy érezzük, hogy a haza végletekig megosztott. Karácsony pedig azt a célt szeretné szolgálni, hogy az országot újraegyesítse.

Nyirtassról elmondta, a föld szeretét viszi innen magával, amit ma már zöld politikának hívna, innen viszi továbbá gyerekkora élményeit és élete egyik nagy tragédiáját, hiszen az édesapját is itt veszítette el.

A teljes videó itt tekinthető meg:

A Fidesz reagált Karácsony bejelentésére

Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója szerint

Elérkeztünk a Gyurcsány-show újabb állomásához, most Karácsony Gergely lép porondra. De a rendező Gyurcsány Ferenc már korábban színpadra hívta a DK ifjúsági szervezetének, a Momentumnak az elnökét, Fekete-Győr Andrást, Jakab Pétert, akire a bohóc szerepét bízta, a feleségét, Dobrev Klárát, most pedig az angolul nem beszélő extanácsadóját, Karácsony Gergelyt is.

További részleteket a videóban lehet megnézni:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.