Politika

A baloldal számos erős embere eshet ki a rostán a választásokig

A baloldal számos erős embere eshet ki a rostán a választásokig

2021. február 22., hétfő
A baloldal számos erős embere eshet ki a rostán a választásokig

Bár akár őszre is tolódhat a baloldali előválasztás lebonyolítása, számos választókörzetben már több erős jelölt is bejelentkezett, ami látványosabb konfliktusok kitörését vetíti előre a szivárványkoalíción belül - írja a lap. Főként,

mivel Gyurcsány Ferenc bejelentése szerint mind a 106 választókerületben lesz előválasztás, vagyis azokban a körzetekben is, ahol baloldali politikus győzött 2018-ban.

Míg a legtöbb baloldali jelölt az MSZP-ből került ki a legutóbbi választáson, a DK most egyértelművé tette, hogy a következő voksoláson az egyéni választókerületek legalább egyharmadára tart igényt, s a jelenleg még parlamenten kívüli Momentum is intenzíven készül a megméretésre Budapest mellett több vidéki körzetben is.

Bírálták, majd felkarolták Hadházyt

Eddig komolyabb baloldali egymásnak feszülés csak Zuglóban történt, ahol a Momentum Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt indítja az előválasztáson a parlamenti mandátum jelenlegi birtokosa, az MSZP-s Tóth Csaba ellenében.

Mint megírtuk, Hadházy alkalmatlan jelöltnek nevezte a szocialisták helyi erős emberét, aki szerinte nem tett eleget az ellenzéki honatyaként rajta számon kérhető elvárásoknak, Tóth pedig a politikai kalandorságot hányta az egykori LMP-társelnök szemére, aki „úgy váltogatja a pártját, mint más az alsóneműjét”. Hadházy Ákos momentumos indításáról lapunk MSZP-s forrásai sem titkolták, hogy azt barátságtalan lépésnek tartják. Azért is furcsállták a Momentum húzását, mert

az antiszemita megnyilvánulásiról elhíresült Bíró László ügyében Hadházy Ákos valamennyi baloldali párt vezetőjét, így Fekete-Győr Andrást is hazugsággal vádolta, míg a pártvezetők, köztük a Momentum-elnök is ugyanezt állította Hadházyról.

További részletek ITT OLVASHATÓK.

(MN, fotó: Illyés Tibor/MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.