Politika

Szijjártó Péter: Szegedben rengeteg lehetőség rejlik még!

Szijjártó Péter: Szegedben rengeteg lehetőség rejlik még!

2019. szeptember 17., kedd
Szijjártó Péter: Szegedben rengeteg lehetőség rejlik még!

Fórumot tartott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Gál Ferenc Főiskolán kedden. A miniszter erős kritikát fogalmazott meg Szeged gazdaságáról.

Az eseményen Nemesi Pál független polgármesterjelölt mondott köszöntőbeszédet, melyben azt kérte a külügyminisztertől, amennyiben külföldi üzleti partnerekkel tárgyal, segítsen helyzetbe hozni Szegedet is.

A miniszter megosztotta álláspontját a balliberális európai közbeszéd kapcsán. Mint elmondta, szerinte kettős mércét alkalmaznak azok, akik a vita hiányát kérik számon Magyarországon, miközben az ország véleményét nem veszik figyelembe. Szijjártó kifejtette,

szerinte Magyarország versenyhelyzetét erősíti, hogy kétharmados többséget kapott a kormány, valamint a világon egyedülálló módon már előző év júliusában elfogadja az országgyűlés a következő év költségvetését.

Az illegális migráció kapcsán elmondta, nem szabad kontrollálatlanul az országba engedni embertömegeket, hiszen a terrorszervezetek előszeretettel kihasználják az ilyen lehetőségeket, a 2015-ös migrációs krízisben pedig 400 ezer ember vonult át Magyarország határain – tette hozzá. "Ne mondja senki, hogy menekült az, aki Horvátország felől érkezik ide" – érzékeltette. Később kitért Szeged gazdaságára is: a külügyminiszter szerint

Szeged kapacitásához képest nem teljesít megfelelően, több potenciállal rendelkezik a város: Szegedben rengeteg lehetőség rejlik.

Emellett két további tényezőt fogalmazott meg, ami fejlesztheti Szeged gazdaságát: a harmadik Tisza-hidat, hiszen a közlekedési infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen, valamint egy zöldmezős ipari park létrehozását. A fórum teljes terjedelmében megtekinthető itt:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.