Politika

Így búcsúznak a baloldali képviselők a közgyűléstől

Így búcsúznak a baloldali képviselők a közgyűléstől

2019. augusztus 27., kedd
Így búcsúznak a baloldali képviselők a közgyűléstől

Öten biztosan elköszönnek a közgyűléstől az október 13-i önkormányzati választás után. A baloldali pártszövetségből kimaradó képviselőktől megkérdeztük, mit üzennek utódaiknak és a következő közgyűlésnek.

Kardos Irén, Móraváros képviselője nyugodtan háttérbe vonul. "Jó kapcsolatot építek mindenkivel, szeretnék így a közéletből barátsággal és jóindulattal elköszönni. Ez segítette a munkámat.

Nekem az vált be, hogy a lakossággal és a helyben megtalálható, fellelhető intézményekkel és civilekkel jó kapcsolatot ápoljak" – fogalmazott.

Választókörzetével kapcsolatban úgy véli, sokrétű városrész Móraváros, sokakkal kell felvennie a kapcsolatot utódjának, mert különböző igényekkel fog találkozni. "Nem lehet egységesen figyelni Móravárost. Itt vannak ellentétes érdekek is, de meg kell értetnia lakókkal, hogy mások is élnek a városban és a körzetükben is. Nem éreztem úgy, hogy bárki azt érezte volna, mások többet élvezhettek a városrészben esetleg az ő kárukra" – fejtette ki.

Kormos Tibor, Újszeged önkormányzati képviselője nem kívánt üzenni a leendő képviselőknek. "Nincs üzenetem a számukra, sok sikert kívánok udvariasan" – fogalmazott az Együtt frakcióvezetője, aki azzal kapcsolatosan, hogy miért nem indul, nem kívánt nyilatkozni.

"Ne firtassuk!"

– zárta rövidre a kérdést. Szőreg képviselője, Berkesi Ottó sem üzent nyilvánosan, inkább majd személyesen mondja el a véleményét - közölte.

Szentistványi István független képviselő nem tudott mit üzenni, viszont az elmúlt öt év kapcsán megjegyezte: semmit sem sikerült megvalósítaniuk az ökopolitikában. "Ez a kísérlet úgy néz ki, nem sikerült. De ez nem csak a riválisaink, hanem elsősorban a mi hibánk.

Úgy látom, hogy a következő közgyűlés csírájában sem tartalmazza majd azt a stílust és kultúrát, amit kellene ezen a téren, gondolok itt Botka László csapatára és az ellenzékre is. Az öt év súlyos kudarccal végződött, helyi és országos szinten is" – vallotta be Szentistványi.

A leköszönő városatya szerint csak a bibói értelemben érdemes politizálni. "Csak és kizárólag csapatban lehet politikával foglalkozni. Így lehet az embereket meggyőzni és bevonni" – tette hozzá. Sebestyén József, Alsóváros képviselője egyáltalán nem kívánt lapunk megkeresésére válaszolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.