Politika

Az MSZP felfüggesztette Szanyi kapitány tagságát

Az MSZP felfüggesztette Szanyi kapitány tagságát

2019. június 29., szombat
Az MSZP felfüggesztette Szanyi kapitány tagságát

Az MSZP országos elnöksége felfüggesztette Szanyi Tibor alelnök, leköszönő európai parlamenti (EP-) képviselő párttagságát.

A pénteken tartott elnökségi ülésen a politikus tagsági viszonyát az EP- kampány időszakában tanúsított, a párt megítélését nyilatkozataival, cselekedeteivel hátrányosan befolyásoló magatartása miatt függesztette fel egyhangúlag a testület. A felfüggesztés az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa előtt most meginduló fegyelmi eljárás időtartamára szól. A politikus az ATV-nek nyilatkozva elárulta, nem tudja, hogy ki indítványozta a döntést, és milyen indokkal. Szanyi szerint nem ő, hanem a pártelnök Tóth Bertalan beszélt ki,

„ha valaki veszélyezteti a választásoknak a sikerét, akkor az konkrétan ez az elnökség”.

A pártvezetés szerinte hülyének nézi a tagságot, "kihajtja őket az utcára, miközben maguknak osztogatják a fél, meg egymilliós fizetéseket”. Szanyi kijelentette: a pénteki vezetőségi döntéssel nincs vége, kiszorítósdit játszanak vele, de

„magukkal tolnak ki”.

Szanyi Tibor - aki az MSZP-Párbeszéd EP-lista harmadik helyén állt és nem szerzett újból mandátumot - az EP-választás után többször is élesen bírálta a pártvezetést nyilvánosan, illetve nyilvánosságra került levelében. Érdekes, hogy az EP-választás után történelmi mélypontra került szocialista párt Ujhelyi Istvánt küldi Brüsszelbe,holott ő volt a szocialisták kampányfőnöke, így elsősorban hozzá köthető a csúfos választási bukás. Íme az ATV felvétele: https://www.youtube.com/watch?v=YOhAmQ93i00&fbclid=IwAR2nxKWMtultuvKMyYudnNgS6f3l_Idkdihf6Ucg0O5CMu6UA1qEV5ZFdOc (MTI. 444.hu. atv.hu)  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.