Politika

Kakas Béla: A történelmünk a tét

Kakas Béla: A történelmünk a tét

2019. május 3., péntek
Kakas Béla: A történelmünk a tét

Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke is aláírta Orbán Viktor hét pontját. Szerinte a nyugat-európai országoknak meg kellene nézniük Magyarország történelmét, hogy megértsék az ország álláspontját.

"Tulajdonképpen egy nemzet fennmaradásának az alapja egy helyes családpolitika. Amikor kimondjuk azt, hogy nem szeretnénk bevándorlóország lenni, amikor kimondjuk azt, hogy a mi jövőnket nem a migráció és a befogadásnak ez a módja oldja meg, hanem támogatjuk a családokat, a gyermekek születését, az otthonteremtés lényegét, akkor választ adunk erre a kérdésre. Nekünk ez a válaszunk és én ezért írtam alá, mert teljes mértékben egyet értek a miniszterelnök úrral, ezeknek a kérdéseknek a kezelésére és a problémára adott válaszával" – magyarázta el Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, hogy miért írta alá Orbán Viktor hét pontját.

"Aki egy picit veszi a fáradságot és megnézi Magyarország történelmét, akkor megérti, hogy a nép mennyire ragaszkodik a szabadságához" – jelentette ki, majd felsorolta azokat a Magyarországot ért történelmi tragédiákat, melyek után újra és újra fel kellett állnia az országnak.

"Azokon az értékeken, melyek egy évezred alatt alakultak ki, most átgyalogol a világ. Csoda, hogy érzelmek és indulatok feszítik ezt a kérdést? Meg kéne értenünk egymást" – mondta.

Az elnök szerint meg kell érteni a biztonságot kereső emberek lelkivilágát, azonban nem szabad összemosni a koordinálatlanul érkező gazdasági bevándorlókkal őket. "Egy nemzeti érdek védelme nem rasszizmus, nem nacionalizmus, nem büntetendő. Ép, emberi ésszel kellene kezelni ezt a problémát" – hangsúlyozta Kakas, aki felvetette, hogy szerinte a megoldást kellett volna az érintettekhez elvinni. "Én úgy oldottam volna meg, hogy toborzó irodákat állítottam volna fel, gyakorlatilag munkafelvételre jelentkezőket hoznék Európába. Esztergályost, lakatost, kőművest, bejárónőt, teljesen mindegy, de az hogy gyertek ide több millióan és akkor majd valami lesz, na ez nem korrekt.

Engedtessék meg, hogy akik így gondolják, azok a véleményüket elmondhassák!" – érvelt az elnök.

Ezután felidézte, hogy 2015-ben milyen állapotok uralkodtak a déli határnál. "Helikopterről néztem meg a határt, konvolyban és tömegesen, csoportokban jöttek át úgy, hogy egyszerűen maga a látvány is iszonyatos volt. Ebből nem kérünk! Azt a döntés, hogy műszaki- és jogi határzárral védjük Európát, büszkén fel kell vállalnunk. Az EU pedig nézze meg a számlákat, azt jó lenne, ha ki is fizetné!" – zárta gondolatmenetét Kakas.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.