Politika

Czeglédy Csaba hálás Gyurcsánynak

Czeglédy Csaba hálás Gyurcsánynak

2019. április 15., hétfő
Czeglédy Csaba hálás Gyurcsánynak

Elvált szülők gyermekeként jóban lenne az apával, azaz az MSZP-vel és az anyával, vagyis a DK-val is – mondta Szegeden tartott fórumán a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba, akit a napokban Gyurcsány Ferenc pártja jelölt Európai Parlamenti listáján.

Czeglédyt azután indította EP-listáján a Demokratikus Koalíció, hogy másfél évet töltött először őrizetben, majd előzetes letartóztatásban Szegeden 2017 júniusától idén márciusig, mert eljárás indult ellene bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalás miatt. A vád szerint milliárdos mértékű csalásról van szó. Az eseményt két aktivista zavarta meg, azonban azt nem árulták el, hogy kiket képviseltek. A fórum helyszínéül szolgáló HBH bejárata mellett egy ruhatartó állvánnyal fogadták az ügyvédet, melyen két csíkos ruha lógott egy-egy vállfán. A ruhákra írt felirat alapján a felszerelést Czeglédynek szánták. Az aktivisták nem mondták el, hogy kiket képviselnek, azonban a megjelentek egy része szóváltásba elegyedett velük, míg a Szeged TV készített velük interjút. Ezt követően a rendezvény zavartalanul kezdődött el. Fórumán azon viccelődött, hogy rabosításakor az őröket arról kérdezte, tudják-e, hogy ki volt börtönben a városban.

"Ők nem tudták, hogy Kádár János. Rákosival nem akartam példálózni, mert az egy kicsit durva lett volna. A lényeg, hogy Kádárról sem gondolta senki, mi lesz vele tíz évvel később" – mondta.

Ezután kitért arra, hogy szerinte mostohán bánik vele az MSZP, "pedig lehetne büszkébb is arra, hogy milyen stramm gyereket nevelt" a szocialista párt. "Elvált szülők gyermekeként lennék jóban az apával és az anyával is. Most már rájöttem, hogy ebben a formában az apa az MSZP" – mondta, majd hozzátette, hálás Gyurcsány Ferencnek és a DK-nak, mert az ügyvédi irodájával nem bontottak szerződést úgy, mint ahogy azt a szocialisták tették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.