Politika

Nyugdíjasokat becsmérelnek jobbikosok egy újabb hangfelvételen

Nyugdíjasokat becsmérelnek jobbikosok egy újabb hangfelvételen

2019. február 13., szerda
Nyugdíjasokat becsmérelnek jobbikosok egy újabb hangfelvételen

Far-hát kommandónak és hülye nyugdíjasoknak titulálja egy hangfelvételen a nyugdíjasokat, köztük a párt saját szavazóit is a Jobbik médiaalapítványának kuratóriumi elnöke, Silhavy Máté, valamint a párt alelnöke, Z. Kárpát Dániel egy újabb kiszivárgott hangfelvételen – számolt be a Magyar Nemzet szerdán.

"Mi ezeket úgy hívtuk a szakmában, hogy far-hát kommandó, ezek nagyrészt nyugdíjasok, otthon ülnek, és várják azt, hogy jöjjön valami. Bedobod nekik a tartalmat, megírod, hogy »Jaj a rohadék, már megint mit mondott! Mondjátok meg ti is jól!«, és akkor oda mennek és ráírogatnak. A troll az viszonylag kevés, ezek tényleg élő hülye nyugdíjasok, akik ott ülnek és egész nap ezt várják, hogy mikor tud…"

Ez hallható azon a hangfelvételen, mely a Magyar Nemzet birtokába került. A felvételen Silhavy Máté, a Jobbik médiaalapítványának kuratóriumi elnöke beszélget Z. Kárpát Dániel alelnökkel. Az egyik jelenlévő fel is ajánlotta édesanyja segítségét,még meg is jegyzi a felvételen, hogy „mondjuk anyukám nem hülye nyugdíjas”, mire Z. Kárpát Dániel azt feleli, „far-hát kommandó alezredese”. Idén nem ez az első alkalom, hogy kompromittáló felvételek látnak napvilágot a Jobbik kapcsán. Először Sneider Tamás pártelnök esküvőjéről került ki egy videó, melyen Sneider felesége náci karlendítést mutat. Ezután egy feltételezhetően novemberi hangfelvétel szivárgott ki, melyen a pártelnök arról beszél, hogy romákat verne.

"Jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök" – mondta a pártelnök ezen a felvételen.

Sneider feleségének náci karlendítéséről Tóth Péter, a párt Csongrád megyei elnöke úgy nyilatkozott, szerinte csak azt mutatta a nő, hogy hegynek felfelé menjenek. Az újabb kiszivárgott felvételek kapcsán felmerült kérdéseinket Tóth Péternek elküldtük, amint válaszol, frissítjük a cikkünket. Tavaly a parlamenti ellenzék pártjai Szegeden nagy összefogást hirdettek a túlóratörvény kapcsán, köztük a Jobbik is. Emiatt a múlthéten az összefogás szegedi résztvevőit is megkérdeztük, ám a túlnyomóan baloldali pártok vagy nem válaszoltak a megkeresésünkre – Binszki József a DK-tól, Szabó Sándor az MSZP-től –, vagy továbbra is szalonképesnek tartják a pártot. Fehér Attila, az LMP Csongrád megyei elnöke és Mihálik Edvin, a Momentum szegedi szervezetének elnöke azt válaszolták, hogy nem tisztük más pártok ügyeivel foglalkozni. Tarnay Kristóf, a Szegedi Civil Háló alapítója azt nyilatkozta, hogy a problémákon és az esetleges nézetkülönbségeken felül kell kerekedni a közös célok elérése érdekében muszáj.

UPDATE:

Tóth Péter, aCsongrád megyei és a szegedi Jobbik elnöke válaszolt a megkeresésünkre. Az elhangzottakat nem cáfolta, de az egészet ismét egy manipulált, "sunyin rögzített" hanganyagnak minősítette. "Tudjuk, kik készítették, vágták meg és boltolták le ezeket a felvételeket a Fidesz-médiájával" – írta Tóth Péter. Azt nem tette hozzá, hogy a felvételt készítőkkel szemben bármilyen jogi lépéseket terveznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.