Politika

Botka László rendkívül ideges

Botka László rendkívül ideges

2018. november 8., csütörtök
Botka László rendkívül ideges

Mindössze két (2) percet szántak a szegediek pénzéből fenntartott városi televízióban az utóbbi évek legnagyobb botrányára, amiben városvezetőket ítélt el a bíróság első fokon. A polgármester láthatóan ideges az ügy miatt. Ami viszont kiderült a PR-műsorból, hogy Botka Lászlót egyelőre nem érdekli a közeledő helyhatósági választás.

Láthatóan rendkívül ideges a városvezetés büntetőügye miatt Botka László. Ez világosan látszik a videóban is. A közpénzből, vagyis a szegediek pénzéből működtetett városi propaganda televízióban alig két percet szántak a témára a rendkívül "kemény" kérdésekkel operáló "műsorvezetők", akik

alaposan megizzasztották

barátságosan megátmogatták a polgármestert, brutális alákérdezésekkel, na és persze a saját véleményükkel. Ez a két perc is elegendőnek bizonyult azonban arra, hogy Botka Lászlónak sikerüljön szóban is elismételnie a legfontosabb kommunikációs paneleket, amiket az elmarasztaló első fokú ítélet miatt ki kellett találni az ügyben:

  • koncepciós bírósági eljárás folyik
  • a fideszes képviselők is kaptak bérletet
  • minden városban így működik
  • Szegeden is évtizedek óta így működik a rendszer

A láthatóan felkészült "riporterek" nem zavarták meg kérdéseikkel a polgármestert, pedig jó lenne tudni, hogy:

  • Neki (vagyis Botka Lászlónak) mire kellett két-két extra bérlet, ha saját autója sincs? Tehát kik használták ezeket?
  • Miért csak Ő, Ujhelyi István és Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő (volt kabinetfőnök) kaphatott kétszer annyi szuperbérletet, mint mások, amikor nekik szolgálati autójuk is volt/van?
  • Hány olyan ember kapott ingyen bérletet, akiknek semmi köze nincs az önkormányzathoz (ahogy azt a bíróság kifejtette az ítélet indoklásában) és kik ezek névszerint?
  • Miért nem számoltak el, és nem is akartak elszámolni a pénzzel a városvezetők, vagyis 41 millió forinttal?
  • Miért nem hozzák nyilvánosságra a teljes VIP-listát 2018-ig, ha nincs semmi takargatnivaló?

  A műsorból egyébként az is kiderült a végére, hogy Botka Lászlót egyelőre nem izgatja a jövő évi választás, magabiztos és nem is izgul miatta, szerinte a Fidesz úgy is valami ismeretlent fog indítani jövőre, ahogy korábban is. Most inkább irányítja a várost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.