Politika

Csudálatos smúzolásba fulladt a rektori búcsúztató Szegeden

Csudálatos smúzolásba fulladt a rektori búcsúztató Szegeden

2018. június 25., hétfő
Csudálatos smúzolásba fulladt a rektori búcsúztató Szegeden

Ekkora szeretetet már régen lehetett tapintani az egyetemen, mint hétfő este! Pedig ennyire üres aulát már rég láttunk.

A Délmagyar tudósítását olvasva bizonyára

többen sírtak

! Talán százas nagyságrendben. Vagy inkább több tucatnyian, ugyanis meglepően üres díszteremben búcsúztatták a régi rektort, és köszöntötték az újata Szegedi Tudományegyetemen.

Olyan ez, mint a temető

Rácz Béla, korábbi rektorhelyettes méltatta a közös munkát, az őszinte beszédet, azt, hogy bármikor hátat fordíthattak egymásnak - tolmácsolta a hangulatot a lap.

"Olyan ez, mint a temető áthelyezése, sok érdeket sért és kicsi a belső támogatása"

– idézte a konfliktuskezelésben profivá lett leköszönő rektor szavait a helyettese - a Délmagyar szerint.Beszélt arról, hogy Szabó Gábor bátran hangot adott ellenvéleményének, ha értelmetlen változtatásokat akartak az egyetemre erőltetni. Vagyis nem érdemes egységesen szabályozni a belgyógyászatot és a hegedűsök képzését, mert mások a szerszámok - idézte a lap ezt a nagyszerű gondolatot.

Nehéz megszólalni: Lézerfizikától a kosárfonásig

Fendler Judit kancellár azzal kezdte, milyen szabadon és kötetlenül tud Szabó Gábor beszélni a lézerfizikától a kosárfonásig bármiről és utána mindig nehéz volt megszólalnia. – Be sem adtam volna kancellári pályázatomat a rektori biztatás nélkül – hangsúlyozta a kacellár asszony, akitöbbször felemlegette Klebelsberg Kuno és Szent-Györgyi Albert nevét is.

Iszonyú emberség -klebelsbergi magasságok

Rovó László, az új rektor azt mesélte, hogy az utolsó fél évben megtapasztalta Szabó Gábor emberségét, szaktudását, bár korábban nem dolgoztak együtt. Szerinte klebelsbergi tervszerűség jellemezte a korábbi rektor munkáját.Rovó megköszönte Szabó Gábor eddigi munkáját, és felkérte, hogy segítse őt a következő időkben.

Szabó zavarba jött - megszüntette a meleg sapkát nyáron

Szabó Gábor azzal kezdte -

írta le a helyzetet

tű pontosan a Délmagyar, hogy tud szabadon beszélni, de zavarba lehet hozni azzal, ha Klebelsberghez hasonlítják. Egyik fontos vívmányának nevezte, hogy megszüntette a nyáron nagyon meleg sapka kötelező viselését az egyetemi vezetőknek.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.