Politika

Fekete Győr András igazat adott Botkának és Márki-Zayt támogatja Vásárhelyen

Fekete Győr András igazat adott Botkának és Márki-Zayt támogatja Vásárhelyen

2018. február 18., vasárnap
Fekete Győr András igazat adott Botkának és Márki-Zayt támogatja Vásárhelyen

Csak egy új politikai generáció adhat reményt - mondta Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke pártja kampánynyitóján szombat este Szegeden, amelyet a fővárosban kivetítőn lehetett követni.

Szombat este hét után párttagokkal együtt, mintegy negyvenen voltak kíváncsiak Szegeden a Momentum országos kampánynyitójára. Aki fiatalos lendületet, vagy kézzel fogható izgalmakat várt csalódott. Meglehetősen ütemtelenre sikerült a szeánsz. A Momentumosok szerint az a feladatuk, hogy a fiataloknak minél többet meséljenek személyesen a politikáról, "politizálni fogunk a házibulikban" fogalmaztak.

Egy közel 2 milliós generáció lett "politikai árva". "Mi vagyunk minden harmadik munkavállaló"

- mondta Fekete Győr András pártelnök. A becsapott választópolgároknak elege van, meg kell haladni a régi rossz politikai beidegződéseket. Ez a rendszer nem vállal felelősséget - tette hozzá a pártelnök. A mi generációnk számára a legnagyobb a tét az, ha így megy tovább "végérvényesen szétszóródunk a világban" - jegyezte meg Fekete-Győr András.

A politikus szerint a parlamenti ellenzék is felelős azért, hogy ide jutott az ország, miközben ők nyolc év alatt 11 milliárd forintos állami támogatásban részesültek.

A Momentum mindent meg fog tenni a kormányváltásért. "Rajtunk nem fog múlni" - hangsúlyozta a párt elnöke. Szakértőkre hivatkozva azt mondta, hogy a mozgalom választási programja a legjobb, de mozgalmi programmal is készül a párt egy agresszív ellenzéki politikára.

"Ütni-verni a rendszert, amíg össze nem roppan"

- hangoztatta az ellenzéki politikus."Van még 50 nap. Van választás. Van remény. Gyertek velünk!" - zárta szónoklatát a momentum elnöke. Fekete-Győr András Szegeden elmondott kampánynyitóját Budapesten az Ajtósi Dürer sori rendezvényközpontban mintegy másfél száz érdeklődő, valamint a sajtó képviselői kivetítőn nézték, hallgatták.

Szegeddel kapcsolatban elhangzott, hogy a Momentum elnöke szerint igaza van Botka Lászlónak abban, hogy a fideszesek beépültek az MSZP-be, valamint üdvözölte azt a két idősödő vásárhelyi momentumos aktivistát, akik, egy megjelöletlen forrású közvélemény kutatás alapján azt mondták, hogy úgy tudják Hódmezővásárhelyen valódi esély van arra, hogy polgármesternek válasszák Márki-Zay Pétert az ellenzék jelöltjét.

(DSZ-MTI;Címlapfotó: archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.