Politika

A Fidesz-választmány elutasítja az ENSZ tervezett migrációs csomagját

A Fidesz-választmány elutasítja az ENSZ tervezett migrációs csomagját

2018. február 26., hétfő
A Fidesz-választmány elutasítja az ENSZ tervezett migrációs csomagját

A Fidesz országos választmánya hétfőn nyilatkozatot fogadott el, amelyben kinyilvánítja, hogy elutasítja az ENSZ tervezett migrációs csomagját - közölte Puskás Imre, a Fidesz szóvivője a testület ülése után újságírókkal.

A politikus korunk legnagyobb kihívásának nevezte a népvándorlást. Ezért is foglalkozott a Fidesz országos választmánya az ENSZ tervezett migrációs csomagjával, amely alapvető emberi jogként tekint a migrációra - mondta.

A Fidesz országos választmánya elutasítja az ENSZ-tervezet azon megállapításait, amelyek szerint a migráció kedvező, támogatandó folyamat, a határvédelmi kerítéseket le kell bontani, és új migrációs útvonalakat kell létrehozni.

A testület azzal sem ért egyet, hogy a kormányoknak anyagi segítséget kell nyújtaniuk a befogadott migránsoknak. A Fidesz választmánya egyetért a magyar emberek túlnyomó többségével, miszerint a migráció nem kedvező folyamat, azt meg kell és meg is lehet állítani. A határvédelmi létesítményeket nem kell lebontani, migránsútvonalak létrehozását pedig nem kell támogatni - mondta a szóvivő. A migráció nem lehet alapvető emberi jog. - jegyezte meg Puskás Imre. A kormánypárti testület felkérte a kormányt, hogy határozottan képviselje a magyar álláspontot az ENSZ-vitában. forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.