Meteor

Vasárnap volt az év eddigi legforróbb napja

Vasárnap volt az év eddigi legforróbb napja

2023. július 17., hétfő
Vasárnap volt az év eddigi legforróbb napja

Július 16-án, vasárnap tapasztalhattuk az év eddigi legmelegebb napját. A csúcshőmérséklet 38,1 Celsius-fok volt, amit Derekegyházán regisztráltak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a szezonrekordról a Facebook-oldalán adott tájékoztatást: "Derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos időben volt részünk tegnap. A csúcshőmérséklet 31 és 38 fok között alakult, a Derekegyházon mért 38,1 fok jelenti az új csúcsot idén nyáron."

Részletezték, hogy hajnalra is csak 20 fok köré csökken a hőmérséklet. Egy-egy zápor kialakulhat a Tisztántúl felett levő felhőzetből. Figyelmeztettek, hogy a mai nap sem lesz kegyesebb hozzánk, még hasonló hőségre készülhetünk. A jó hír, hogy a jelenlegi előrejelzések alapján az országban ezek után napokig nem lesz ennyire meleg.

Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Békés vármegye a legmagasabb, piros fokozatú hőség figyelmeztetés alatt áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A napi középhőmérséklet ezekben a vármegyékben 29 Celsius-fok felett alakulhat.

A mai nap folyamán sok napsütésre kell számítani, 31 és 38 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. 39 fok sem kizárt délkeleten egy-egy helyen elvétve. Késő estére sem csökken le túlságosan a hőmérséklet, 22 és 28 fok között mozog majd - derül ki a meteorológiai szolgálat tájékoztatójából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.