Meteor

Kelet felé tart a hidegfront

Kelet felé tart a hidegfront

2023. július 25., kedd
Kelet felé tart a hidegfront

A következő órákban hevesebb zivatarokra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a viharos szél és jégeső Somogy, Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye egyes járásaiban is.

Kedden több hullámban várhatók nyugat, délnyugatról kelet, északkelet felé mozgó zivatarok, amelyek nagy eséllyel rendszerbe szerveződnek - közölte a meteorológiai szolgálat.

A piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok kialakulása elsősorban az ország délkeleti felén várhatóak. A heves zivatarokat viharos, kárt okozó, óránkénti 90-100 kilométeres, a zivatarrendszerben óránkénti 100-120 kilométeres szélrohamok, nagyméretű jég kíséri. Estétől stabilizálódik a légkör északnyugat felől, de a zivatarmennyiség éjszakára sem szűnik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.