Meteor

Kiadós vihar vet véget a kánikulának, ezekre figyeljünk

Kiadós vihar vet véget a kánikulának, ezekre figyeljünk

2023. június 23., péntek
Kiadós vihar vet véget a kánikulának, ezekre figyeljünk

Másodfokú riasztás lépett érvénybe Csongrád-Csanád vármegyében nem csak a hőség, de a várható zivatarok és felhőszakadás miatt is. A hőségnek azonban holnapra kvázi vége van, viszont ami addig vár ránk, nos, ahhoz lehet kevés lesz egy esernyő.

Zivatar, felhőszakadás és magas középhőmérséklet - ezek miatt van érvényben csaknem az egész országban másodfokú, narancssárga riasztás.

Forrás: met.hu

A hőség holnapra némileg abbamarad, "csak" 30 fok lesz a maximális hőmérséklet, azonban azt megelőzően kiadós vihar várhat ránk. Az ORszágos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint pedig nagyobb óvatosságra van szükség egy esernyőnél:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat erős szélre, jégesőre, felhőszakadásra figyelmeztet, erre tekintettel azt javasolták, hogy akit a szabadban ér a vihar, ne álljon fa alá, álljon a fák törzsétől öt méterre. Ha pedig kerékpározás közben lep meg valakit a vihar, fektesse le a biciklit, és menjen tőle néhány méterrel távolabb.

A Katasztrófavédelem kiemeli, vihar estén húzzuk ki az elektromos eszközöket a konnektorból, kerüljük a vizesblokkokat, ne fürödjünk, ne zuhanyozzunk, ne mossunk kezet. Ne érjünk hozzá a csövekhez és a radiátorokhoz, továbbá a fémszerkezetekhez! Az erős szél miatt tanácsos fedett helyre vinni a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket, nehogy a szél felkapja ezeket és károkat okozzon velük. Hozzáteszik, takarjuk be az autónkat, ne hajtsunk bele pocsolyába, ne parkoljunk fa alá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.