Meteor

Igazi májusi időnk lesz a héten

Igazi májusi időnk lesz a héten

2023. május 1., hétfő
Igazi májusi időnk lesz a héten

Ezen a héten minden lesz, ami májusra jellemző: zápor, zivatar, szél - és több mint 20 fok!

Amennyire nem akart megérkezni sehogysem áprilisban a hónapnak megfelelő időjárás - sőt, egyenesen húsvéti tél borult ránk -, annyira nem kéreti magát a május: már a munka ünnepén ragyogó, a hónaphoz méltó időben volt részünk, és ez bizony a héten így is marad.

Noha mielőtt ez tényleg így lenne, kedden kicsit ránk fog ijeszteni a természet: 16 és 25 fok között alakul a hőmérséklet, az időjárás tekintetében az ország nyugati és keleti része ismét kettészakad: az egész országban borongós, szeles, esős idő várható, keleten ugyanakkor akár 9 fokkal is melegebb lehet, mint a Dunántúlon.

A folytatásban szintén igen szeles marad az idő, főként a dunántúli, középső és északi tájakon számítatunk többfelé esőre, záporra, másutt szakadozott lehet a felhőzet, csak kevés zápor fordul elő. A középső tájak kivételével élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet az északi szél. A csúcshőmérséklet 15 és 23 fok között alakulhat, keleten, délkeleten lesz melegebb.

Csütörtökön és pénteken már csak gyenge záporok alakulnak ki várhatóan, az északi szél helyenként megélénkülhet, 18-24 fok között alakulnak a maximumok. Hasonló marad a forgatókönyv a hétvégén: gyenge záporok ugyan előfordulhatnak, de hosszabb időre mindenhol kisüt a nap, a maximumok pedig már mindenütt 20 fok felett várhatók.

(via Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.