Meteor

Erre a hétre elfelejthetjük a tavaszt

Erre a hétre elfelejthetjük a tavaszt

2023. április 3., hétfő
Erre a hétre elfelejthetjük a tavaszt

Hideg lesz, hózápor és szél a következő napokban ,ráadásul hajnali mínuszok is jönnek. A hétvégétől várható csak lassú felmelegedés. Egy szó mint száz: pocsék időnk lesz.

Délen, délkeleten még kicsivel meghaladhatjuk a 10 fokot, máshol már alatta maradunk. Keleten és nyugaton fog többet sütni a nap, az ország középső sávjában egy összeáramlási zóna mentén záporok, hózáporok alakulhatnak ki. A Dunántúlon és északkeleten viharos széllökésekre is számíthatunk.

Kedd reggelre az északi völgyekben akár -5, -6 fokos fagy is várhat ránk.

A Tiszántúlon lehet csak ennél enyhébb az idő.

Nagyjából így fog kinézni a hét első két napja, de szerdától is hasonló lehet a felállás, keleten fordulhat elő kevés vegyes halmazállapotú csapadék, a Dunántúlon viszont hosszabb napos időszakokra is van esély. Főként itt lesz fagyos a reggel, a borongósabb keleti tájakon megúszhatjuk fagyok nélkül. Napközben mindössze 3-9 fok várható és bár a szél veszít erejéből, így is többfelé erős marad.

A jelen prognózis szerint a hideg légörvény csütörtökön húzódik felénk, egy vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat attól a naptól. Hideg időben lesz részünk, délután sem mérhetünk majd melegebbet 2-10 foknál.

Lassú felmelegedésre húsvéttól lehet számítani.

(Időkép)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.