Meteor

A fagyos éjszaka, de a napsütés is marad

A fagyos éjszaka, de a napsütés is marad

2023. február 12., vasárnap
A fagyos éjszaka, de a napsütés is marad

A következő napokban az ország nagyrészén köd is előfordulhat.

A következő napokban, főként éjszaka, érdemes lesz jobban odafigyelnünk egymásra: a leghidegebb órákban, hétfőn hajnalban, akár -8 fok is lehet, reggel azonban akár 9 fok is lehet.

Napnyugtáig főleg a nyugati és a középső országrészben erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, másutt többnyire derült, vagy gyengén felhős idő várható. Estére összeesnek a gomolyok, nagy területen kiderül az ég, majd többfelé párássá válik a levegő. Legnagyobb eséllyel a Dunántúlon, a Duna és a Rába vonala mentén képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amelynek egy része hétfő napközben hosszabb ideig is megmaradhat, sőt, néhol terjeszkedhet is.

Másutt változóan felhős idő valószínű többórás napsütéssel.

Az időszak alatt számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő szitálás, ónos szitálás. Az északi szelet vasárnap nagy területen kísérik élénk, helyenként erős lökések, majd estére mérséklődik, gyengül a légmozgás.

Kedden már valamivel több felhő lehet az égen, de lényegi változás nem várható az időjárásban. A maximumok azonban 1-2 fokot emelkedhetnek. Szerdaéscsütörtökreggelre is többfelé képződhet pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.