Meteor

Enyhe marad az idő a hétvégén

Enyhe marad az idő a hétvégén

2023. január 14., szombat
Enyhe marad az idő a hétvégén

Semmi érdemi változás nem lesz az időjárásban: enyhe, 10 fok körüli nappali maximumok, és alig fagypont körüli hajnalok váltják egymást az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint.

Délután a Dunántúlon fátyolfelhőzet vonul fel nyugatól, ami este vastagodni kezd, emellett a keleten lévő rétegfelhőzet ismét terjeszkedni kezd. A kevésbé felhős részeken pára, foltokban köd képződik. Vasárnap a fokozatosan vastagodó felhőzet mellett északon rövidebb, délen, délkeleten, illetve eleinte a középső országrészben hosszabb napos időszakok valószínűek. Késő délutánig a felhősebb tájakon szitálás előfordulhat, majd a kora esti óráktól északnyugat felől egyre többfelé elered az eső. Szombaton délután déliesre fordul a légmozgás, ami az esti órákban az Észak-Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. Vasárnap élénk, olykor erős lesz a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, gyenge fagy a főként a középső tájakon várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 4 és 12 fok között valószínű, a naposabb déli megyékben lesz enyhébb az idő.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.