Meteor

Hétfőn leeshet az első hó Szegeden

Hétfőn leeshet az első hó Szegeden

2022. december 6., kedd
Hétfőn leeshet az első hó Szegeden

Az Időképszerint a hétvégére egy mediterrán ciklon éri el térségünket, ami komolyabb lehűlést és csapadékot hoz magával. Vagyis a jövő hét elejére beállhat a télies fordulat.

Bár már egyre hamarabb sötétedik, és a hőmérséklet is igényli a nagykabátot, a karácsonyi vásáron és fényeken kívül semmi nem utal arra Szegeden, hogy tél lenne, hiszen még mindig várat magára a hóesés - legalábbis, ami az Alföld térségét illeti, Zala megye ugyanis a múlt héten már fehérbe öltözött.

Az előrejelzés szerint a kora tavaszi időjárás a héten velünk marad, de a hétvégével fordulat állhat be.

A hét közepétől már a kora reggelek is fagyosak lehetnek, de szombat környékére teljesen a térségünkbe kerül az a mediterrán ciklon, ami - hisszük vagy sem - eleinte akár 15 fok meleget is hozhat, sőt, még az ég is megdörrenhet.

Azonban ahogy a ciklon hátoldalára kerülünk - vasárnap-hétfő környékén -, úgy lép a helyébe a hideg, fagyos idő; az esőt nyugat, északnyugat felől egyre többfelé havazás válthatja fel, ezzel együtt az északira, északnyugatira forduló szél is nagy területen viharossá fokozódhat.

Hétfőre az egész országban tél lehet.

A prognózis kiemeli ugyanakkor, hogy mivel mediterrán ciklonról beszélünk, ezért a csapadék területi eloszlása, illetve annak halmazállapota is bizonytalan még - így egyelőre nem érdemes hógolyócsatára készülni, intenzív fronthatásra viszont annál inkább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.